L'ANC presentarà el llibre 'Com Àustria o Dinamarca' a la Casa de Cultura

Portada del llibre / Foto: Assemblea.cat

Política

Publicat el 28/gen/14 per Mikel Vilalta

Agafar els elements que fan que països com Bèlgica, Àustria, Finlàndia o Dinamarca siguin referents en l'àmbit econòmic i social i adaptar-los a la realitat catalana. Aquest és l'objectiu del llibre 'Com Àustria o Dinamarca', que es presenta dimarts de la setmana vinent a la Casa de Cultura en un acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Escrit pels economistes Modest Guinjoan, Xavier Cuadras i Miquel Puig, l'obra analitza les claus que fan que països del centre i el nord d'Europa siguin models en gestió econòmica i social. Tot plegat amb la intenció d'adaptar-los a la realitat catalana en cas que Catalunya assoleixi la independència.

Segons la tesi del llibre, Catalunya és un país poc competitiu, molt endeutat i amb un excessiu nombre d'aturats. Una situació que no resoldria la independència, però que almenys permetria administrar els recursos de manera autònoma per assolir una societat pròspera, que segueixi el camí dels països esmentats.

El llibre es presentarà a la Casa de Cultura a partir de dos quarts de vuit del vespre i comptarà amb la presència de dos dels seus autors, Guinjoan i Cuadras.