L'oposició reclama més informació a l'equip de govern pel cas Aymerich


Temes relacionats

Conesa demana calma i prudència davant de l'acusació d'Aymerich ( 4/feb/14)

Aymerich, a judici per presumptes irregularitats urbanístiques a Can Mates ( 4/feb/14)


  • Comparteix:

Els representants polítics dels partits que han participat a la tertúlia

Els representants polítics dels partits que han participat a la tertúlia

Els partits de l'oposició demanen més informació a l'equip de govern davant l'acusació de l'exalcalde Joan Aymerich per prevaricació en irregularitats urbanístiques. Aquests grups s'han mostrat preocupats pel fet que l'Ajuntament sigui responsable civil subsidiari de la causa i corri el risc d'haver de pagar la fiança imposada de 5'5 milions d'euros

El regidor de CiU Francesc Carol ha demanat prudència davant l'acusació i ha assegurat que l'Ajuntament oferirà la 'màxima transparència' en la informació que se'ls sigui requerida.

Francesc Carol

S'ha obert un procediment i hem d'esperar a veure com es resol. Des de l'Ajuntament hem de tenir màxima transparència tot i que siguin fets que van passar fa molt de temps.


Des del PP, el regidor Bruno de Salvador ha lamentat la 'mala notícia' i ha explicat que el seu partit demanarà tota la informació necessària per avaluar el cas. A més, no descarten demanar la creació d'una comissió d'investigació.

Bruno de Salvador

D'acord amb la calma i la prudència però és una mala notícia per a la ciutat. Demanarem més informació sobre el tema i fins i tot no descartem demanar una comissió d'investigació.


El regidor del PSC Pere Soler ha alertat sobre la possibilitat que l'Ajuntament s'hagi de fer càrrec de la multa imposada. En aquest sentit, el socialista creu convenient iniciar un procés de denúncia contra l'exalcalde Aymerich i els altres càrrecs del seu equip de govern implicats en la causa.

Pere Soler

D'acord amb la prudència que ha demanat l'alcaldessa, però si l'Ajuntament és responsable subsidiari de pagar 5'5 milios d'euros llavors seria important començar un procés de denúncia contra aquestes persones.


En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, que ha dit que és important saber fins a quin punt l'Ajuntament també n'és responsable, dels fets.

Joan Calderon

Som prudents i mantenim la calma però volem tota la informació per aclarir els fets i per saber fins a quin punt l'Ajuntament és responsable i per què hauria de fer-se càrrec d'aquests 5'5 milions d'euros.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, també s'ha sumat a la petició de prudència tot i demanar un aclariment 'ràpid i transparent' per part de l'Ajuntament.

Guim Pros

És evident que l'alcaldessa té raó quan demana prudència però el que també és evident és que l'informe de la jutgessa és contundent. Volem un aclariment ràpid i transparent.


D'altra banda ERC, sense representació al ple, reclama, a través d'un comunicat, explicacions a CiU i que aclareixi de forma immediata els fets i 'actuï contundentment contra les persones involucrades en casos de corrupció'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.