Secretaris i interventors municipals, crítics amb el tracte d'Hisenda als ajuntaments


  • Comparteix:

Els secretraris i els tresorers, enfadats amb el ministeri  espanyol de Montoro

Els secretraris i els tresorers, enfadats amb el ministeri espanyol de Montoro

Els secretaris, interventors i tresorers de l'administració local a Catalunya critiquen el procediment del ministeri d'Hisenda espanyol en l'aplicació de la Llei orgànica d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. El consell català que aplega aquests funcionaris estatals (CSITAL) ha fet arribar una queixa al ministeri de Cristóbal Montoro en considerar que no respecta els alcaldes ni els procediments administratius.

El CSITAL sosté que el ministeri està seguint uns mètodes que suposen una falta de respecte cap als alcaldes i presidents d'entitats locals i, a més, no respecten les normes administratives.

En concret, aquests funcionaris estatals lamenten que els enviïn correus electrònics per notificar qüestions transcendentals de l'aplicació de la llei en lloc de enviar-ho als alcaldes. Segons el CSITAL, aquest fet és una falta de respecte i una vulneració de les normes de notificació més elementals.

L'altra queixa és la contínua emissió de notes informatives i altres documents sense signar a la web de coordinació financera amb els ens locals. Segons els secretaris, interventors i tresorers, això comporta inseguretat jurídica i contravé les obligacions en el subministrament de la informació recollides a la llei.

El CSITAL també insta els homòlegs de la resta de l'Estat espanyol a sumar-se a les seves crítiques, ja que també es veuen afectats per l'actitud del ministeri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.