Sant Cugat, a favor de la campanya 'Signa un vot per la independència' de l'ANC


Temes relacionats

Més de 4.500 santcugatencs signen a favor de la independència (26/gen/14)

L'ANC ampliarà la seva presència a les àrees perifèriques per recollir més vots (12/gen/14)

Els santcugatencs demanen la independència amb la campanya de l'ANC (11/gen/14)


  • Comparteix:

El grup municipal del PP ha marxat de la sala de plens durant el debat de la moció / Foto: Pol Moragas

El grup municipal del PP ha marxat de la sala de plens durant el debat de la moció / Foto: Pol Moragas

Sant Cugat mostra el seu suport a la campanya 'Signa un vot per la independència', impulsada per l'ANC. Amb una moció aprovada aquest dilluns, el ple ha acordat cedir espais municipals per facilitar la recollida de signatures i fer una crida a tots els santcugatencs perquè participin activament en la campanya. CiU i la CUP, que proposaven el text, hi han votat a favor, el PSC en contra i ICV-EUiA s'ha abstingut. El PP ha abandonat la sala en el moment de debatre's el punt.

Sota el títol 'Signa un vot per a la independència', la campanya s'empara en el dret de petició individual per sol·licitar als càrrecs electes que celebrin la consulta. En cas que el govern espanyol ho impedeixi, sol·licita al Parlament que proclami la independència de Catalunya amb una declaració unilateral. La campanya es va engegar el juny de l'any passat i Sant Cugat va participar-hi en una prova pilot. A principis d'any va començar a diferents municipis catalans la recollida, que se celebrarà a tot el país el 22 i 23 de març.

La moció, proposada per CiU i la CUP, implica a àmbit local la cessió d'espais municipals per a la recollida de vots i fer una crida a la participació activa dels ciutadans. Una iniciativa que aplana el camí de cara a la celebració de la consulta el 9-N, segons el regidor de CiU, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Aquesta és una campanya que esperem sigui l'última. Si aquest ha estat l'any en què hem recuperat els Papers de Salamanca, esperem que aquest sigui l'any en què recuperem la llibertat.


El vot afirmatiu de la CUP ha subratllat la feina de mobilització social de l'ANC. El PSC i ICV-EUiA, tot i compartir que l'Ajuntament ha de limitar-se ha garantir la neutralitat del procés, han votat amb una abstenció i en contra, respectivament.

El PP ha protagonitzat la polèmica de la sessió. El seu portaveu, Jordi Carreras, ha demanat la retirada de la moció, titllant-la d''il·legal'. Davant la negativa dels proposants, el PP ha marxat en bloc abans del debat de la moció. Prèviament, Carreras ha acusat l'alcaldessa d'instrumentalitzar l'Ajuntament a favor del 'pensament d'una minoria'.

Jordi Carreras

Està fent servir les instal·lacions de l'Ajuntament per defensar el que vostè vol. Aprofita el càrrec per fer el que vol vostè.


L'EMD de Valldoreix ja va aprovar a la junta de veïns del mes passat l'adhesió del territori a la campanya. Aquesta proposta va rebre el vot negatiu del PP, l'abstenció de la Candidatura de Progrés i Catalanista i els vots de CiU-Actuem.

La campanya 'Signa un vot per la Independència' de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja ha aconseguit a Sant Cugat 4.556 adhesions. El recompte correspon a la marató celebrada l'11 i 12 de gener passats, que a la ciutat va desplegar 12 punts de recollida de signatures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.