Sant Cugat reclama a la Generalitat posar fi a la precària situació dels Bombers


Temes relacionats

El PP vol que la ciutat reclami al govern solucionar la manca d'efectius de bombers (10/feb/14)

Bombers atribueix part de la manca d'efectius a l'actitud dels sindicats (31/gen/14)

El parc de Bombers Rubí-Sant Cugat està sota mínims, segons CCOO (28/gen/14)

Interior defensa que els efectius mínims al parc dels Bombers estan garantits ( 2/des/13)


  • Comparteix:

Bombers, en una imatge d'arxiu

Bombers, en una imatge d'arxiu

El ple insta la Generalitat a incrementar la dotació de personal que dóna servei al parc de Bombers de Sant Cugat - Rubí per garantir sempre un mínim de cinc efectius en cada guàrdia, una xifra que no es compleix segons els sindicats. Amb aquest acord, aprovat per tots els grups amb una moció del PP amb esmenes d'ICV-EUiA, Sant Cugat demana posar fi a la situació 'precària' del parc.

El text aprovat aquest dilluns posa de relleu la precària situació del parc de Bombers Sant Cugat - Rubí en materia de personal i recursos. El regidor del PP Bruno de Salvador ha destacat el risc que això comporta per a les poblacions que depenen del parc, que sumen 177.000 habitants.

Bruno de Salvador

Considerem que tenir un parc de Bombers adequat és fonamental. Tenim un parc en una situació bastant crítica perquè no cobrim la dotació mínima d'efectius.


La moció també insta la Generalitat a declarar el servei de bombers un servei essencial, fet que permet que es puguin substituir les baixes. L'objectiu es garantir la dotació mínima necessària de recursos materials i formatius per oferir un servei de qualitat. La regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha recordat que es tracta de tres poblacions amb una important presència industrial i de boscos.

Roser Casamitjana

A banda de la població, s'ha de tenir en compte tot el teixit industrial i la gran superfície vegetal del territori.


Amb aquest acord, el ple expressa el seu suport al parc davant aquesta situació, que, diu, dificulta el desenvolupament del servei de manera efectiva.

El text també ha rebut les esmenes de CiU i el PSC, però finalment han caigut en ser aprovades les d'ICV-EUiA. Precisament, les esmenes de CiU, que suprimien els aspectes polítics de la moció original, han provocat les queixes dels mateixos bombers, que han intervingut en la sessió de participació ciutadana en considerar que les supressions de la federació nacionalista 'amaguen una realitat que afecta la seguretat del ciutadà'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.