Rebutjada una moció del PP per al repartiment de les subvencions a entitats


  • Comparteix:

Una imatge d'un ple anterior

Una imatge d'un ple anterior

El ple ha rebutjat una moció presentada pel PP sobre el repartiment de les subvencions de les entitats. En el text presentat aquest dilluns, els populars exposaven que hi ha entitats que han rebut ajudes públiques tot i trobar-se en situació irregular. L'equip de govern ha explicat que estudiaran la proposta tot i recordar que a l'estat li correspon revisar la fiscalitat de les entitats.

La intenció del PP era que el govern local iniciés les accions necessàries per assegurar la vigència de la representativitat de les associacions i entitats i que ho facin a través dels Registres d'Associacions de la Generalitat i també al registre municipal.

La proposta ha rebut 14 vots en contra de l'equip de govern, sis abstencions dels regidors del PSC, ICV-EUiA i la CUP i, els quatre vots favorables dels regidors del PP. La regidora popular Maria Dolors Domènech ha criticat que finalment la moció no hagi tirat endavant tot i que CiU i el PSC, en un principi, anessin a donar suport amb la incoporació d'unes esmenes que, finalment, han retirat. Segons Domènech, els regidors de la federació nacionalista i del grup socialista s'han mogut per 'venjança' després d'una discussió prèvia per un altre punt del ple.

Maria Dolors Domènech

Ara estan fent venjança. Això és una vergonya perquè hi ha entitats que no estan en situació regular i reben diners de tots els santcugatencs. On està aquí la transparència?


El tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha reivindicat que hauria pogut ser una moció institucional i que el PP podria haver-la treballat millor, i ha lamentat no poder arribar a certs acords. A més, ha recordat que és a l'estat a qui li correspon revisar la fiscalitat de les entitats.

Francesc Carol

Creiem que vostès no volen fer mocions institucionals. No estem del tot en contra però creiem que s'ha de posar sobre la taula en la comissió de Participació. És a l'estat a qui correspon revisar la fiscalitat de les entitats.


El regidor del PSC Pere Soler s'ha expresat en el mateix sentit i ha afegit que ells van incorporar esmenes per millorar el text, tot i que les han retitirat perquè consideren que s'ha de treballar des de la base del consens, conjuntament i amb participació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.