La uaSC reclama precaució a l'equip de govern amb els vehicles de gas


Temes relacionats

Els cotxes que utilitzin autogas pagaran la meitat de l'impost de circulació (18/feb/14)


  • Comparteix:

La uaSC adverteix dels riscos que suposen aquests vehicles en aparcaments mal ventilats

La uaSC adverteix dels riscos que suposen aquests vehicles en aparcaments mal ventilats

La uaSC demana a l'Ajuntament que revisi tots els aparcaments públics de la ciutat per comprovar si reuneixen les condicions de seguretat necessàries per acollir cotxes d'autogas. La formació, sense presència al ple, demana a l'equip de govern, que la setmana passada va signar un acord amb Repsol per impulsar l'ús d'aquest carburant, que estudiï a fons aquest sistema abans de plantejar-se incorporar-lo a la flota municipal de vehicles.

Fa uns dies l'Ajuntament va signar un acord amb Repsol per promocionar els vehicles que funcionin amb autogas o Gas Liquat de Petroli (GLP). En concret, els cotxes que funcionin amb aquest combustible, pensats per reduir les emissions contaminants, podran beneficiar-se d'una rebaixa del 50% en l'impost de circulació. L'acord inclou també l'obertura de nous punts d'abastiment que se sumaran al ja existent a la benzinera ubicada al centre comercial.

Per la uaSC, el conveni no explica de manera suficient tots els avantatges i inconvenients d'aquest combustible. Segons la formació, els vehicles de GLP estan prohibits en garatges o aparcaments sense prou ventilació pel perill potencial d'explosió o incendis. De fet, la uaSC recorda que un taxi adaptat amb aquest combustible va explotar a Barcelona el novembre passat a causa del mal funcionament del seu adaptador de gas.

En declaracions a Cugat.cat, el membre de la uaSC Ramon Obach ha explicat que aquests vehicles són menys nocius per al medi ambient, però també generen emissions i tenen els seus inconvenients.

Ramon Obach

L'efecte zero no existeix. Aquests vehicles tenen menys emissions que un de benzina, però també en generen. S'ha de dir la veritat.


Per això, el partit reclama a l'Ajuntament que revisi la ventilació dels pàrquings públics de la ciutat per prevenir possibles incidents. En cas que no s'adaptin a la normativa, el consistori no hauria de permetre l'entrada d'aquests vehicles fins que s'hagin fet les obres necessàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.