El PSC vol reincentivar el comerç i adaptar-lo a la normativa d'accessibilitat

Ferran Villaseñor, durant la roda de premsa

Política

Publicat el 26/feb/14 per Adrià Claramunt

El PSC proposarà la reactualització del pla d'equipaments comercials amb una taula de treball formada per botiguers i l'Ajuntament que analitzi les necessitats locals i estableixi zones prioritàries d'acció comercial. A través d'una moció al proper ple, els socialistes demanen planificar el mapa comercial i calendaritzar l'adaptació dels comerços a la normativa d'accessibilitat.

Els socialistes consideren necessari incentivar el comerç local i per aquest motiu demana la creació d'una taula de treball específica, constituïda per comerciants i el consistori, amb l'objectiu d'establir les necessitats del comerç de la ciutat i actuar en conseqüència. En aquest sentit, el portaveu municipal, Ferran Villaseñor, afirma que cal establir una mapa comercial d'activitats en funcionament i en tràmit com el d'altres municipis i que ajudi a minimitzar l'alta 'mortalitat comercial' que pateix l'eix comercial de la ciutat, diu, per manca de dades o d'estudis de mercat apropiats.

Ferran Villaseñor

Parlant amb comerciants ens hem fixat que cal una planificació del mapa comercial a l'aire lliure de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, els socialistes demanen que l'Ajuntament doni a conèixer als nous propietaris comercials de tot el que necessiten per poder desenvolupar la seva activitat de manera correcta i d'acord a les normes.

Villaseñor també ha incidit en la necessitat que els nous comerços obrin les seves portes adaptats a la normativa d'accessibilitat i demana que els antics comerços es vagin adaptant dins un calendari establert.

Ferran Villaseñor

Ha d'haver-hi un calendari per fer aquesta adaptació a la normativa d'accessibilitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els socialistes també proposen que una part de l'IBI comercial es destini a la promoció del comerç local.