Els veïns de Can Borrull carreguen contra el Pla de Millora que legalitza el barri


Temes relacionats

Can Borrull millorarà les voreres i la riera, i sanejarà la zona (17/feb/14)

Els districtes viuran un 2014 amb quatre grans actuacions urbanístiques (25/oct/13)

La urbanització de Can Borrull començarà el tercer trimestre del 2014 (24/oct/13)

Urbanisme garanteix un cost 'assumible' per als veïns en la millora de Can Borrull (18/set/13)


  • Comparteix:

Alguns dels veïns de Can Borrull durant la sessió d'aquest dijous

Alguns dels veïns de Can Borrull durant la sessió d'aquest dijous

Els veïns de Can Borrull carreguen contra el Pla de Millora Urbana (PMU) que legalitza el barri en considerar que les quotes no són assumibles i que no resol les necessitats del sector. El pla, presentat aquest dijous al consell de barri, estipula que els 71 veïns afectats aportaran entre 530.000 i 672.000 euros en pagaments fraccionats en un màxim de vuit anys. El regidor d'Urbanisme afirma que el PMU es retirarà si rep una oposició veïnal en bloc perdent, diu, una 'oportunitat històrica' per al barri.

L'últim ple va aprovar el text refós del Pla de Millora Urbana de Can Borrull amb l'objectiu d'endreçar el sector i garantir la millora de la seguretat, salubritat i qualitat de vida dels veïns. La iniciativa, però, ha topat amb el descontentament dels residents, que no s'han mostrat conformes amb les quotes veïnals, malgrat les facilitats de pagament anunciades per l'equip de govern.

La quantitat final a pagar oscil·larà entre els 530.000 i els 672.000 euros, una xifra inferior dels 800.000 que Urbanisme marcava com a màxim en les obligacions veïnals. Els veïns critiquen les quotes per ser massa altes i apunten greuges comparatius amb els ciutadans d'altres zones.

Veïns

Si 'rasquem' de les partides de Sant Cugat es pot ajudar Can Borrull. / Estem descompensats amb la resta de la ciutat. / Estem igual que als anys 60.


A més, els afectats sostenen que la quantitat a repartir és entre una cinquantena de parcel·les i no les 71 que apunta l'Ajuntament. El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha assegurat que el PMU no es tirarà endavant si xoca amb una oposició veïnal en bloc, però ha advertit que la iniciativa porta les millores que necessita Can Borrull.

Pere Casajoana

Sempre he intentat complir el que hem fet. Els 800.000 euros s'han reduït. El temps de pagament s'ha ampliat. El que voleu és no pagar. O fem les obres ara o no les farem mai.


Casajoana també ha posat en mans dels veïns la data d'inici de les obres. Si cedeixen de forma anticipada i voluntària els terrenys afectats per la carretera i la riera, les obres començaran al novembre. En cas contrari, caldrà esperar a l'aprovació de la reparcel·lació que obligui a fer les cessions, retardant l'inici d'obres a l'abril de 2015.

El pla preveu la licitació de les obres en dues parts. El projecte d'urbanització i l'endegament de la riera es licitarà conjuntament per optimitzar costos amb unes obres que ha de fer la Diputació a la calçada de la carretera de Vallvidrera. La segona licitació, a càrrec de l'Ajuntament, serà per a les obres d'instal·lació de l'estació de bombeig. L'actuació de la Diputació, per valor d'1'5 milions, no s'inclou en el PMU.

L'aportació de l'Ajuntament en les actuacions que es fan a Can Borrull és d'1'3 milions d'euros, incloent 391.000 euros de la partida de lliure disposició reservada pel sector. No obstant això, l'aportació municipal pot variar en funció de les licitacions a la baixa que es facin dels projectes.

El consell de barri d'aquest dijous ha comptat amb uns 40 veïns i representants dels partits. El PP ha recollit la proposta d'alguns veïns de destinar diners a Can Borrull a partir de reduir partides de Sant Cugat. El PSC ha dit que destinar part dels diners de lliure disposició a urbanitzar 'trenca amb l'esperit' d'aquesta partida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.