L'EMD i els veïns frenen els canvis de mobilitat a Valldoreix i busquen consens


Temes relacionats

Més de 100 valldoreixencs protesten per revertir l'estudi de mobilitat de Valldoreix (30/gen/14)

Veïns de Valldoreix es mobilitzen contra els canvis del Pla de Mobilitat (12/gen/14)


  • Comparteix:

La reunió va tenir lloc aquest dijous a l'EMD / Foto: Premsa Valldoreix

La reunió va tenir lloc aquest dijous a l'EMD / Foto: Premsa Valldoreix

Veïns i l'EMD de Valldoreix congelen l'aplicació de l'estudi de mobilitat durant tres mesos per donar-se temps per introduir-hi canvis de forma consensuada. Arran d'una reunió aquest dijous, l'administració es compromet a escoltar les propostes veïnals.

Veïns i l'administració han acordat una aturada de tres mesos en els canvis que implica l'estudi de mobilitat de Valldoreix, inclòs al Pla de Mobilitat de Sant Cugat. Els veïns han denunciat que els canvis de sentit, la conversió en carrers d'un sol sentit i la introducció de places d'aparcament posen en perill el model de vida del territori i no milloren la seguretat viària. Precisament, aquest és l'argument de l'administració per tirar endavant aquests canvis.

La reunió, convocada per l'EMD, ha servit per posar sobre la taula els dos punts de vista. El veïns han proposat l'obertura de converses, l'aturada dels canvis i han presentat un seguit de propostes per millorar la mobilitat.

Un dels veïns presents a la reunió, Carles Murillo, ha explicat a Cugat.cat que estan satisfets per aquest primer contacte, però que ara esperen més concreció.

Carles Murillo

D'una banda, sembla que se'ns escolta però de l'altra volem que el procediment es concreti d'una manera clara. Hi ha marge de confiança.


El president de l'EMD, Josep Puig, ha assegurat que la intenció és mantenir comunicació fluïda amb el col·lectiu i anar avançant conjuntament en la presa de decisions. Puig ha avançat que en les properes setmanes hi haurà una nova trobada.

Josep Puig

Anirem mantenint reunions periòdiques. Sempre hem estat oberts a escoltar propostes dels veïns. Però hi haurà propostes per totes dues bandes.


Els veïns asseguren que ja han recollit prop d'un miler de signatures en contra dels plans de l'EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.