ICV exposa les similituds entre les lluites obreres de Pegaso i Panrico


  • Comparteix:

Moment de l'acte de suport als treballadors de Panrico

Moment de l'acte de suport als treballadors de Panrico

L'agrupació local d'ICV ha exposat aquest divendres els casos de les lluites obreres de les plantilles de Panrico i Pegaso. Amb més de 30 anys de diferència, per a la formació les dues reivindicacions tenen similituds que evidencien el retrocés en els drets laborals.

L'acte, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, ha comptat amb la projecció del documental 'Generació Pegaso'. La projecció ha servit per abordar amb un debat el cas d'aquesta empresa, així com dels treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda de Panrico.

Tot i les diferències pel context històric de totes dues lluites laborals, tant l'extreballador de Pegaso, el santcugatenc Gonzalo Paredes, com el membre del comitè de vaga de Panrico, Félix Yela, han destacat algunes de les similituds que tots dos casos tenen.

Paredes / Yela

S'ha fet un retrocés per a tots els treballadors. S'han perdut drets pel camí. / Estem recordant els lluitadors d'aquella època. Hi ha un daltabaix laboral.


Per la coordinadora local d'ICV, Roser Casamitjana, aquestes dues protestes evidencien que s'està experimentant un retrocés en drets laborals.

Roser Casamitjana

És evident que s'ha fet un retrocés. Estem en una situació en què els drets laborals s'han de tornar a conquerir, però també els socials, com en la lluita de Pegaso.


L'acte també ha recaptat fons per a la caixa de resistència dels treballadors de Panrico, en vaga des de fa més de quatre mesos. La plantilla està pendent de la resolució judicial a l'Audiència Nacional de l'impugnació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.