Prudència entre els partits davant la nova sentència sobre Torre Negra


Temes relacionats

El TSJC deixa Torre Negra fora del Parc Natural de Collserola ( 5/mar/14)

El TSJC torna a avalar la denegació del Pla d'Actuació Urbanística de Torre Negra ( 5/des/13)

El Suprem diu que Torre Negra no es pot considerar sòl d'especial protecció ( 7/nov/12)

El Suprem ratifica la potestat del consistori per protegir Torre Negra ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

Moment de la tertúlia a l'estudi Ramon Barnils

Moment de la tertúlia a l'estudi Ramon Barnils

Els partits polítics amb presència al ple han dit la seva sobre l'anul·lació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de la inclusió de Torre Negra al Parc Natural de Collserola a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat. Les reaccions de les formacions coincideixen en crides a la prudència davant de la sentència.

ESCOLTA-HO

El regidor de CiU Francesc Carol s'ha mostrat prudent davant aquesta anul·lació i recorda que és la Generalitat qui té la decisió final de presentar-hi recurs. Carol ha apel·lat al consens entre els partits per evitar que les possibles compensacions suposin un 'malbaratament econòmic'.

Francesc Carol

La qüestió és mantenir la unitat i evitar que aquestes sentències suposin un malbaratament econòmic i, sobretot, la urbanització.


El regidor del PP Àlvaro Benejam s'ha preguntat si el reguitzell de sentències contràries no és una demostració de la mala gestió del conflicte que està fent l'Ajuntament. El popular també ha expressat el temor que unes eventuals compensacions econòmiques als propietaris suposin 'hipotecar' el consistori.

Àlvaro Benejam

Si hi ha tantes sentències contràries alguna cosa s'haurà fet malament. Estem posant pedaços que ens podrien hipotecar en un futur.


El regidor del PSC Pere Soler ha demanat cautela davant de la sentència del TSJC. Per Soler, és necessària la unitat d'acció de totes les forces polítiques. El regidor creu que, per trobar solucions, cal distingir entre grans i petits propietaris.

Pere Soler

Apel·lem a la unitat i al consens. Cal diferenciar entre el gran propietari i els petits, tots tenen interessos legítims però no són els interessos generals de la ciutat.


La regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha coincidit en el consens polític com a resposta però ha lamentat que en aquests moments només quedi la via judicial per resoldre la qüestió.

Roser Casamitjana

Possiblement, estem en un carreró sense sortida. Només queda la via dels tribunals. Fa temps es podia compensar amb terrenys municipals que avui no tenim.


El regidor de la CUP Ignasi Bea ha posat en dubte la manera de fer de la companyia propietària de la major part dels terrenys i del seu president, Josep Lluís Núñez i Navarro. A banda, ha fet una crida a cercar solucions i al treball conjunt de les diferents forces polítiques.

Ignasi Bea

En aquest cas, potser no s'han fet les coses correctament. Si no pot ser parc natural, haurem de buscar altres eines. Cal anar plegats.


La sentència ha sorgit arran d'un recurs d'una empresa de Núñez i Navarro que pot ser recorreguda al Suprem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.