La CUP alerta de les conseqüències de les retallades en les dones


  • Comparteix:

La CUP ha fet públic un manifest pel Dia Internacional de la Dona

La CUP ha fet públic un manifest pel Dia Internacional de la Dona

La CUP alerta de les 'dures' conseqüències de les retallades per a les dones treballadores. Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, l'agrupació local reivindica seguir ballatant per assolir la igualtat i corresponsabilitat en els àmbits laboral, social, personal i familiar.

Exemple d'això, assegura la CUP, són les retallades en les ajudes a la dependència, la maternitat, la conciliació i en polítiques d'igualtat i prevenció de la violència masclista.

A més, la formació independentista adverteix que la reforma laboral ha exclòs encara més la dona del treball assalariat, on existeix una bretxa entre dones i homes.

La CUP també considera un atac la reforma de la llei de l'avortament, que acaba amb un dret i converteix la maternitat en una obligació.

El portaveu del grup municipal de la CUP, Guim Pros, ha destacat que vivim en una societat patriarcal que s'hauria de 'femenitzar' i aplicar els valors de la dona al dia a dia dels ciutadans.

Guim Pros

Estem en una societat patriarcal i s'han de fer polítiques per 'femenitzar-la'. Hem d'aconseguir que la visió i manera de fer de la dona impregni els espais de la societat.


Aquestes situacions, manifesta la CUP, degraden les condicions de vida de les dones dins un sistema capitalista que necessita el patriarcat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.