ERC i les JERC critiquen l'atac als drets de les dones de l'Estat espanyol


  • Comparteix:

ERC i les JERC critiquen la llei de l'avortament, que consideren un retrocés en els drets de la dona / Foto: ERC

ERC i les JERC critiquen la llei de l'avortament, que consideren un retrocés en els drets de la dona / Foto: ERC

ERC i les JERC critiquen la reforma de la llei de l'avortament, la qual consideren un atac als drets de les dones i una mostra de com l'Estat espanyol 'tracta les dones com a menors d'edat'. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, les formacions han expressat el seu desig de construir un nou país amb 'una societat més democràtica, justa i equitativa per a tothom'.

En un comunicat, ERC i les JERC han manifestat la necessitat de crear un nou país 'amb plena igualtat efectiva' i on les dones tinguin visibilitat en els àmbits social, cultural, econòmic i polític. Les formacions polítiques també demanen que els drets de les dones no es qüestionin ni pateixin retrocessos com ha succeït amb la llei de l'avortament, que impulsa el govern espanyol.

Segons ERC i les JERC, es tracta d'una contrareforma que 'suposa la imposició d'uns criteris indefensables en un estat modern i democràtic'. La presidenta d'ERC, Mireia Ingla, també ha lamentat que les dones siguin el col·lectiu més vulnerable i afectat per la crisi i ha subratllat que aquesta situació suposa retrocedir en drets socials.

Mireia Ingla

Tornem a lamentar que les dones són el col·lectiu més vulnerable de la crisi. Tota la societat està patint-la, però les dones ho patim en primera persona.


Per això les agrupacions polítiques han fet una crida a la ciutadania perquè es mobilitzi i reivindiqui l'equitat de gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.