Sant Cugat rebrà els 450.000 euros no ingressats del Fons de Cooperació Local


Temes relacionats

La Generalitat abonarà el Fons de Cooperació Local 2013, segons Conesa ( 1/feb/14)

L'Ajuntament reclama mantenir els 450.000 euros d'aportació de la Generalitat (11/gen/14)


  • Comparteix:

La ciutat recuperarà els diners, segons Brugarolas / Foto: Hemav

La ciutat recuperarà els diners, segons Brugarolas / Foto: Hemav

L'Ajuntament rebrà en tres anualitats els 450.000 euros que va deixar d'ingressar arran de la variació dels criteris d'assignació dels Fons de Cooperació Local (FCLC) de 2013. Això ha confirmat a Cugat.cat el tinent d'alcalde d'Economia després que la Generalitat hagi aprovat aquest dimarts el projecte de llei que compensarà els consistoris que van quedar exclosos d'aquesta aportació. Carles Brugarolas s'ha mostrat satisfet amb la mesura tot i que demostra, diu, 'la feblesa dels criteris aplicats' pel govern en la distribució del FCLC de l'any passat.

Sant Cugat era un dels 100 municipis que va quedar fora dels FCLC del 2013 a causa del canvi de criteris que va fer el govern en la distribució d'aquest fons. La Generalitat va decidir que els ajuntaments, com el santcugatenc, en els quals la Participació en els Ingressos de l'Estat (PIE) era superior a l'aportació del govern no percebrien aquesta dotació.

Aquest dimarts, però, el govern ha acordat destinar una dotació complementària al FCLC de 2013 per als consistoris per un import màxim de 52'6, que repartirà en tres anualitats. Una mesura que arriba després de les al·legacions presentades pels consistoris afectats. En el cas local, Sant Cugat va esgrimir els 'drets adquirits' de l'Ajuntament per rebre aquesta aportació, així com la 'feblesa dels criteris' adoptats pel govern a l'hora de repartir el FCLC de 2013.

El tinent d'alcalde d'Economia s'ha felicitat per un anunci que 'alleugereix' les arques municipals i pel compromís de la Generalitat per retornar els diners.

Carles Brugarolas

Finalment els ciutadans recuperaran els diners. Entenem que els criteris adoptats no eren vàlids ni objectius. És bo que hi hagi el compromís que es recuperarà.


Sobre el fet que els diners es lliurin en tres anualitats, Brugarolas ha qualificat el calendari de 'mal menor', tenint en compte, diu, que aquest decalatge en l'entrega ja s'està produint amb altres partides de diners que deu la Generalitat al consistori.

En el cas dels consells comarcals, es rebrà una dotació complementària al Fons de Cooperació Local de 2014 d'un import màxim de 3'5 milions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.