La CUP exposa les fortaleses i els avantatges de l'escola pública


Temes relacionats

Tret de sortida al període de preinscripció escolar amb 13.112 places (11/mar/14)

La comunitat educativa clama contra les retallades en una protesta multitudinària ( 3/jun/13)


  • Comparteix:

Alumnes de l'institut Leonardo da Vinci, en una xerrada / Foto: Escolaiempresa.cat

Alumnes de l'institut Leonardo da Vinci, en una xerrada / Foto: Escolaiempresa.cat

La CUP convida les famílies santcugatenques a inscriure el seu fills a l'escola pública. Coincidint amb el període de preinscripció escolar, la formació destaca que els centres públics són la millor garantia per promoure una educació de qualitat i que fomenti la diversitat cultural entre els alumnes.

La formació defensa l'educació pública perquè és l'únic sistema, diu, que garanteix que els nens aprenguin en un ambient de diversitat. La CUP carrega contra l'educació privada i concertada perquè amb els seus criteris de selecció creuen que no permet l'entrada de les famílies amb menys recursos.

Això implica que els fills d'aquestes famílies es concentrin a les escoles públiques, cosa que afavoreix la proliferació de guetos, segons la CUP. Davant d'aquesta situació, el partit proposa la supressió de la divisió 'escola pública i escola privada' per fomentar una educació plural. Pel membre de la CUP Aniol Pros la cohesió és un dels principals valors que ofereix el sistema públic.

Aniol Pros

La primera paraula seria cohesió. Uns altres elements a destacar serien la diversitat i la igualtat.


La CUP també afegeix que en aquest àmbit la participació dels pares i mares és molt més fàcil que en altres tipus d'escoles, fet que implica més innovació en els mètodes d'ensenyament.

Davant de la crisi econòmica i la baixada de natalitat dels últims anys, la CUP proposa augmentar les polítiques socials de cohesió i reduir les ràtios d'alumnes per professor. La formació també es mostra preocupada per la possibilitat que hi hagi un transvasament d'alumnes a l'àmbit privat o concertat, fet que podria suposar la pèrdua de llocs de treball als centres públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.