El govern de l'EMD manté els canvis de sentits fets en els carrers de Valldoreix


Temes relacionats

L'EMD i els veïns frenen els canvis de mobilitat a Valldoreix i busquen consens ( 1/mar/14)

Més de 100 valldoreixencs protesten per revertir l'estudi de mobilitat de Valldoreix (30/gen/14)


  • Comparteix:

Sessió d'aquest dijous de la junta a Valldoreix

Sessió d'aquest dijous de la junta a Valldoreix

El govern de l'EMD manté els canvis de sentit dels carrers de Joan Borràs, Ramon Escayola, Mossèn Cinto i passeig del Nard, perquè argumenta, davant les queixes veïnals, que milloren la mobilitat de Valldoreix i garanteixen la segurerat viària. Un anunci fet a la junta d'aquest dijous que ha tombat la moció del PP que rebutjava aquestes modificacions, previstes a l'Estudi de Mobilitat. La sessió també ha servit per formalitzar la renúncia al càrrec de la vocal de CiU-Actuem, Laura Baldoví, que serà substituïda per Bernat Gisbert.

El PP presentava una moció que rebutjava els canvis de sentit efectuats en alguns carrers del territori, per convertir-los en vies de sentit únic. En la seva intervenció, el vocal de Mobilitat, Joan Ribera, ha aprofitat per anunciar que el govern valldoreixenc ha comunicat als veïns la seva decisió de mantenir els canvis de sentits fets al carrer de Joan Borràs, Ramon Escayola i passeig del Nard, perquè milloren la mobilitat dels 7.000 vehicles del territori -amb 55.000 desplaçaments diaris- i garanteixen la seguretat viària. Un posicionament que no ha compartit el vocal del PP, Josep Maria Canals, que ha advertit al govern que la mesura 'els passarà factura'.

J. Ribera/ J. M. Can

Hem de ser valents amb una aposta per a la seguretat viària. / La gent no vol aquests canvis. La carrera que porten els passarà factura.


Amb relació a la seguretat viària, Ribera ha apuntat que en els últims set anys hi ha atestats policials que demostren que en aquesta zona s'han produït una mitjana de 69 accidents a l'any.

La moció del PP ha estat tombada pels vots contraris de CiU-Actuem. A més del PP, la Candidatura de Progrés hi ha votat a favor amb un 'sí crític' perquè, tot i estar compartir l'Estudi de Mobilitat, s'ha mostrat en desacord amb la manera amb què l'executa l'equip de govern.

La junta de veïns d'aquest dijous també ha servit per formalitzar la renúncia de la vocal de Serveis Interns i Comunicació, Laura Baldoví, que serà substituïda per Bernat Gisbert. Baldoví, que deixa el càrrec per motius personals, s'ha mostrat satisfeta de la feina feta i ha emplaçat Valldoreix a seguir progressant sense perdre la seva essència.

Laura Baldoví

Penso que és obligació dels governs que vindran que tinguin en compte el canvi que ha fet Valldoreix, però recordant sempre les necessitats dels veïns.


A la sessió s'ha rebutjat també, amb els vots contraris de CiU-Actuem i la Candidatura de Progrés l'altra moció del PP corresponent a la sol·licitud d'obertura d'un nou procés participatiu sobre la nova centralitat.

Un altre punt que s'ha tractat ha estat la liquidació de pressupost de 2013, amb un romanent de tresoreria de 2'2 milions (1'2 milions més que l'anterior). D'aquest romanent es destinaran 300.000 euros, aproximadament, en inversió. El govern de l'EMD donarà compte d'aquest números la setmana vinent en roda de premsa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.