Vistiplau del ple al recurs per mantenir Torre Negra al parc de Collserola


Temes relacionats

Sant Cugat fa pinya amb la Generalitat per mantenir Torre Negra al parc de Collserola (13/mar/14)

La Generalitat defensarà al Suprem que Torre Negra segueixi al Parc de Collserola ( 7/mar/14)

Prudència entre els partits davant la nova sentència sobre Torre Negra ( 5/mar/14)

El TSJC deixa Torre Negra fora del Parc Natural de Collserola ( 5/mar/14)


  • Comparteix:

Torre Negra

Torre Negra

El ple ha donat el vistiplau aquest dilluns a sumar Sant Cugat al recurs de cassació a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la inclusió de Torre Negra al Parc Natural de Collserola. El recurs defensa una vegada més que Torre Negra 'és i serà' sòl no urbanitzable. L'únic partit que se n'ha desmarcat és el PP.

El govern ja ha presentat un recurs contra la sentència del TSJC al qual se suma ara com a part l'Ajuntament. La Generalitat assegura que la sentència judicial barreja aspectes urbanístics i mediambientals i no fonamenta prou bé per què Torre Negra hauria d'haver quedat fora dels límits del parc.

L'administració que té la potestat per presentar el recurs és el govern, tot i que l'Ajuntament s'hi afegeix per fer pinya i refermar que Torre Negra és un espai que s'ha de preservar, com ha dit el regidor de Territori, Pere Casajoana.

Pere Casajoana

Continuem la línia que cal defensar Torre Negra davant dels intents d'edificació.


La sentència del TSJC remarca que diverses sentències anteriors ja concloïen que Torre Negra no reuneix les condicions per ser declarada com a sòl no urbanitzable d'especial protecció. Segons els jutges, el fet que aquests terrenys no compleixin aquests requisits l'impedeixen formar part del Parc de Collserola.

El PSC, ICV-EUiA i la CUP ha donat suport al recurs. Socialistes i ecosocialistes han coincidit a demanar una trobada del Consell Assessor d'Urbanisme per tractar l'actual situació de Torre Negre. Els independentistes han demanat que, un cop s'hagi salvat l'espai, es permeti debatre la moció que demanava considerar el principal propietari dels terrenys, Josep Lluís Núñez, persona 'non grata' a Sant Cugat.

El regidor del PP Bruno de Salvador ha advertit del risc que corre l'Ajuntament d'haver d'assumir indemnitzacions econòmiques als propietaris dels terrenys si ho determinen els jutjats.

Bruno de Salvador

Ens preocupen les possibles responsabilitats que pugui tenir l'Ajuntament en un futur.


La sentència judicial es va donar a conèixer fa 15 dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.