La uaSC i la FAV, preocupades pel futur de Can Fatjó dels Aurons


Temes relacionats

La uaSC vol cobrir la part del torrent de la Guinardera envoltada per habitatges (26/ago/13)

Una plataforma vetllarà per la preservació de l'estany dels Alous ( 7/feb/13)

La uaSC demana a Conesa que intercedeixi per aturar l'abocador a Can Fatjó ( 4/jul/11)


  • Comparteix:

La uaSC i la FAV alerten d'un possible canvi d'ús / Foto: Abocadorcanfatjo.cat

La uaSC i la FAV alerten d'un possible canvi d'ús / Foto: Abocadorcanfatjo.cat

La uaSC i la Federació de Veïns de Sant Cugat (FAV) sostenen que els propietaris del clot de Can Fatjó dels Aurons de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat, han iniciat gestions per reomplir la zona amb pedres i runes. Les plataformes interpreten que amb aquest pas s'obriria la porta a la possibilitat que l'espai també aculli bales d'ecoparc i altres residus i recorda que la normativa actual només permet reomplir-lo amb terres netes. Les dues entitats reclamaran als Ajuntaments de Sant Cugat i Cerdanyola dur a terme les gestions necessàries amb la Generalitat per mantenir l'estatus actual del recinte.

Segons les informacions de què disposen la uaSC i la FAV, la propietària del clot de Can Fatjó ha demanat a l'Ajuntament de Cerdanyola poder omplir-lo amb pedres i runes per obtenir-ne més beneficis econòmics. Les dues entitats es mostren preocupades perquè aquesta opció, creuen, facilitaria que el recinte es converteixi en un abocador i que aculli també bales d'ecoparc i altres residus més endavant, a través d'un procediment administratiu.

De fet, també recorden que una resolució del Parlament només permet abocar a l'espai pedres netes i reclamen tant a l'Ajuntament de Cerdanyola com el de Sant Cugat fer les gestions oportunes amb la Generalitat per defensar 'els interessos del territori'.

El president de la FAV, Manel Sánchez, ha explicat a Cugat.cat que si els propietaris aconseguissin el seu propòsit el recinte es podria convertir en un abocador i generar un impacte mediambiental a la zona ubicada entre els dos termes municipals.

Manel Sánchez

D'alguna manera s'activaria com a abocador. I, a la llarga, podria ser objecte d'una modificació administrativa i convertir-lo en abocador de residus.


Sánchez ha afegit que, en cas que el projecte de la propietària tiri endavant, Can Fatjó dels Aurons es podria convertir en un abocador a l'estil de l'Elena, també situat al terme de Cerdanyola i que actualment es pot omplir amb bales de material orgànic. Segons la uaSC, aquest recinte emet actualment gasos químics tòxics per sobre dels permesos i s'està enfonsant perquè les bales d'ecoparc estan cedint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.