La uaSC i la FAV, preocupades pel futur de Can Fatjó dels Aurons

La uaSC i la FAV alerten d'un possible canvi d'ús / Foto: Abocadorcanfatjo.cat

Política

Publicat el 17/mar/14 per Mikel Vilalta

La uaSC i la Federació de Veďns de Sant Cugat (FAV) sostenen que els propietaris del clot de Can Fatjó dels Aurons de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat, han iniciat gestions per reomplir la zona amb pedres i runes. Les plataformes interpreten que amb aquest pas s'obriria la porta a la possibilitat que l'espai també aculli bales d'ecoparc i altres residus i recorda que la normativa actual només permet reomplir-lo amb terres netes. Les dues entitats reclamaran als Ajuntaments de Sant Cugat i Cerdanyola dur a terme les gestions necessŕries amb la Generalitat per mantenir l'estatus actual del recinte.

Segons les informacions de quč disposen la uaSC i la FAV, la propietŕria del clot de Can Fatjó ha demanat a l'Ajuntament de Cerdanyola poder omplir-lo amb pedres i runes per obtenir-ne més beneficis econňmics. Les dues entitats es mostren preocupades perquč aquesta opció, creuen, facilitaria que el recinte es converteixi en un abocador i que aculli també bales d'ecoparc i altres residus més endavant, a través d'un procediment administratiu.

De fet, també recorden que una resolució del Parlament només permet abocar a l'espai pedres netes i reclamen tant a l'Ajuntament de Cerdanyola com el de Sant Cugat fer les gestions oportunes amb la Generalitat per defensar 'els interessos del territori'.

El president de la FAV, Manel Sánchez, ha explicat a Cugat.cat que si els propietaris aconseguissin el seu propňsit el recinte es podria convertir en un abocador i generar un impacte mediambiental a la zona ubicada entre els dos termes municipals.

Manel Sánchez

D'alguna manera s'activaria com a abocador. I, a la llarga, podria ser objecte d'una modificació administrativa i convertir-lo en abocador de residus.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sánchez ha afegit que, en cas que el projecte de la propietŕria tiri endavant, Can Fatjó dels Aurons es podria convertir en un abocador a l'estil de l'Elena, també situat al terme de Cerdanyola i que actualment es pot omplir amb bales de material orgŕnic. Segons la uaSC, aquest recinte emet actualment gasos químics tňxics per sobre dels permesos i s'estŕ enfonsant perquč les bales d'ecoparc estan cedint.