Seguretat descarta un 'modus operandi' en la crema de contenidors


Temes relacionats

El PP apunta una actitud passiva de l'Ajuntament amb la crema de contenidors ( 7/mar/14)

Cremen quatre contenidors i una tanca durant la matinada ( 5/gen/14)

Crema un contenidor al carrer de Manel Farrés (22/des/13)

Seguretat reconeix un repunt en la crema de contenidors (15/nov/13)

Cremats nou contenidors en una matinada a la ciutat ( 9/nov/13)


  • Comparteix:

Contenidor cremat a la Rambla del Celler

Contenidor cremat a la Rambla del Celler

El tinent d'alcalde de Seguretat descarta que existeixi un 'modus operandi' concret en el repunt de crema de contenidors que s'ha donat a la ciutat en els últims mesos. Francesc Carol reconeix capítols de vandalisme, però també apunta casos de negligència o imprudència ciutadana. Per combatre-ho, Carol ha anunciat un augment de vigilància de la Policia Local que, amb els Mossos, treballa per detectar els responsables de les cremes.

En el torn de precs i preguntes del ple, el PP ha mostrat de nou preocupació per la crema de contenidors que es produeix a la ciutat. El regidor del PP, Bruno de Salvador, ha preguntat per les accions que ha dut a terme el consistori per solucionar aquesta situació que 'pot afectar habitatges o cotxes estacionats a prop dels contenidors'.

El tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha afirmat que les investigacions no detecten un paràmetre establert en la crema de contenidors, però reconeix capítols de vandalisme i també apunta a la negligència o imprudència dels ciutadans.

Francesc Carol

El problema que ens trobem és que no hi ha un 'modus operandi'. Sí que hi ha vandalisme, però també pot haver-hi casos de negligència i també imprudència.


En aquest sentit, Carol ha anunciat un increment en el patrullatge de la Policia Local pels diferents punts de la ciutat on s'han produït les cremes. També ha assenyalat que el cos municipal treballa amb els Mossos per detectar algun indici que els condueixi als responsables de les cremes que han estat provocades.

El regidor del PP, Bruno de Salvador, també ha recordat a l'equip de govern el cost econòmic que la crema de contenidors té per a la ciutat. Carol ha notificat que al 2012 es van cremar 33 contenidors, al 2013 es van incendiar 106 i, en el que portem d'any, 22 contenidors.

El preu estàndard d'un contenidor és de 965 euros. Amb les dades de contenidors cremats facilitats per l'Ajuntament des de 2012, la pèrdua d'aquests dipòsits suposa una despesa de 155.365 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.