Les JERC de Sant Cugat denuncien el dèficit fiscal que pateix Catalunya


  • Comparteix:

Roig és autor, entre d'altres, de 'Entre l'Espanya i la paret'.

Roig és autor, entre d'altres, de 'Entre l'Espanya i la paret'.

Amb el nom 'El desequilibri fiscal de Catalunya, els diners que no tornen de Madrid', la secció local de JERC ha organitzat una xerrada en què s'ha denunciat el dèficit fiscal que pateix Catalunya, que actualment es situa entre el 9 i el 10% del PIB català. L'escriptor santcugatenc Xavier Roig i el professor d'economia Ramon Tremosa, han explicat que calen vies polítiques per posar fi a aquest desequilibri econòmic.

Ho explica l'economista Ramon Tremosa.

Ramon Tremosa

La solució passa perquè els catalans controlem els nostres propis impostos, que tinguem un parlament sobirà, i que la major part d'aquests impostis s'inverteixin a Catalunya.


Un dels objectius de la xerrada ha estat fer aclariments a l'entorn del concepte dèficit fiscal, que es refereix a la diferència entre els impostos que es recapten en un territori i les inversions i la despesa pública que es fan en aquest mateix territori. Segons els organitzadors de la xerrada, Catalunya pateix aquesta situació des de fa segles. L'empresari i escriptor santcutatenc Xavier Roig, present a l'acte, ha explicat que denunciar aquest desequilibri, que té efectes negatius en les infraestructures i els serveis socials, no nega la solidaritat.

Xavier Roig

Catalunya és un país ric, per tant ha de tenir solidaritat amb altres indrets, però cal redefinir si amb Espanya o amb Europa. No pot ser que el dèficit arribi al 10% del PIB.


Roig és un dels sotafirmants del manifest que el passat novembre va fer públic el Col.lectiu per la Correcció del Dèficit Fiscal, que té com a objectiu denunciar la situació de dèficit fiscal que viu Catalunya, així com crear consciència social sobre aquesta problemàtica, la solució de la qual, segons el col.lectiu, passa per la creació d'un nou model de finançament.

La xerrada organitzada per la secció local de les JERC, ha servit per donar a conèixer els objectius d'aquesta organització civil format per persones de tots els colors polítics.
Entre d'altres, el col.lectiu ha exposat els objectius d'emprendre accions legals, com la de demanar informació a l'Estat Espanyol sobre quin és el destí els impostos recaptats a Catalunya, i preguntar per què no es compleix l'article 45 de l'Estatut, que estableix el mínim finançament que ha de tenir a Catalunya que, segons el col.lectiu no s'ha complert mai.

L'acte, que ha estat presentat pel membre de la secció local de les JERC Ramon Puigneró, també ha comptat amb la presència de l'advocat Jordi Cortada, membre del col.lectiu, que ha exposat els passos legals que cal dur a terme per posar fi al dèficit fiscal de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.