L'Ajuntament de Sant Cugat fa una crida a manifestar-se aquest migdia a les 12 en contra de l'atemptat a Madrid

Una cadena d'atemptats ha fet saltar pels aires tres trens de Rodalia de Renfe.

Política

Publicat el 10/mar/04 per Vanesa Hernandez

Davant del brutal atemptat terrorista d’aquest matí a Madrid, i en solidaritat amb les víctimes i en suport a les llibertats democràtiques, l’Ajuntament convoca tota la ciutadania, avui, a les 12 hores, a una concentració silenciosa de 5 minuts a la plaça de Barcelona sota el lema: 'Per la vida i les llibertats, contra el terrorisme'. L'EMD de Valldoreix també ha convocat els valldoreixencs ha concentar-se davant l'Entitat Municipal Descentralitzada.

Cinc minuts de silenci com a única manera de manifestar el rebuig i la repulsa cap a l'atemptat més sagnant fet mai per l'organització terrorista. Aquesta és la manera amb què l'Ajuntament vol que els ciutadans manifestin la seva solidaritat amb les víctimes de les quatre explosions a les estacions de Madrid.

L'alcalde, Lluís Recoder ha fet una crida perquè la concentració d'aquest migdia sigui multitudinària i els sancugatencs demostrin el seu rebuig a l'acció, execrable, d'aquest matí a capital de l'Estat:

Lluís Recoder

La nostra reaccióha de ser enèrgica però en silenci per manifestar la repulsa i la solidaritat amb les víctimes.


Més enllà dels actes, unitaris, que es puguin convocar a d'altres punts de Catalunya o de la resta de l'Estat, Recoder ha explicat que Sant Cugat -com ciutat de la pau- no podia quedar-se al marge de la condemna, com ja ha fet en els últims temps sempre que hi ha un atemptat:

Lluis Recoder

Davant aquest fet, l'Ajuntament no es pot quedar al marge més enllà d'altres convocatòries. Ens concentrarem com ja venim fent.


Davant del brutal atemptat terrorista i la intenció, durant tota la campanya d'ETA de dinamitar la campanya electoral, Recoder diu que només hi ha una línia divisòria: la dels demòcrates i la dels assassins. L'alcalde creu que els partits han d'anar, ara, tots a una, contra la violència:

Lluís Recoder

En situacions com aquesta només hi ha una línia divisòria: els demòcrates i els assassins.


Recordem que una cadena d'explosions ha provocat una autèntica massacre aquest matí a Madrid. Es parla ja de més d'un centenar de víctimes mortals, en les diferents explosions que s'han registrat a trens de rodalies a diverses estacions de Madrid. En concret, a l'estació d'Atocha, Santa Eugenia, El Pozo i Entrevías.