Conesa explica aquest dimecres a Medellín l'experiència local en sostenibilitat


Temes relacionats

Conesa exposarà el projecte de cooperació directa a Medellín ( 1/abr/14)


  • Comparteix:

Conesa es troba aquests dies a Medellín / Foto: Premsa Sant Cugat

Conesa es troba aquests dies a Medellín / Foto: Premsa Sant Cugat

L'alcaldessa, Mercè Conesa, protagonitza aquest dimecres una ponència al Fòrum Urbà Mundial de Medellín sobre els projectes de Sant Cugat per convertir-se en més sostenible. Conesa també es reunirà amb el director executiu del Programa de les Nacions Unides pels Assentaments Humans, l'exalcalde de Barcelona Joan Clos, i l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

Titulada 'Planificació per a les ciutats intermèdies sostenibles: perspectives i recomanacions', la ponència de l'alcaldessa repassarà la trajectòria de la ciutat en matèria de sostenibilitat. La xerrada se situa en una taula rodona del fòrum en què Mercè Conesa coincidirà amb el governador de Santa Fe, Ángel Bonfatti; l'alcalde de la ciutat holandesa Delft, Bas Verkerk; i l'alcalde de la ciutat colombiana Pasto, Harold Guerrero.

La jornada també servirà perquè l'alcaldessa representi Sant Cugat en la trobada titulada 'Metròpolis equitatives: abordar les desigualtats espacials, socials i econòmiques a través de la governança, planificació i desenvolupament integrats'.

També en el marc del fòrum, Conesa ha intervingut aquest dimarts en una altra taula rodona, en aquest cas per parlar de l'Agenda de Desenvolupament Post-2015 i l'Agenda Urbana que marca Habitat III, una conferència sobre sostenibilitat que tindrà lloc al 2016.

L'agenda de l'alcadessa continuarà aquest dijous amb la seva participació en la trobada de la Xarxa IDEAL, que promou el treball entre municipis per fomenta la cohesió socials entre l'Amèrica Llatina i Europa. Conesa posarà el punt final al seu viatge amb participant en una jornada de networking amb l'Associació Colombiana de Ciutats Capitals.

El Fòrum Urbà Mundial és una trobada tècnica no legislativa organitzada pel Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans. Cada dos anys, té lloc en una ciutat diferent i l'objectiu és abordar les qüestions més urgents d'avui dia com, per exemple, la urbanització ràpida i l'impacte que té en les ciutats, comunitats, economies i canvi climàtic, entre altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.