Cañas: 'És possible que el 9-N hi hagi eleccions i Mas digui adéu a la política'


  • Comparteix:

El diputat de Ciutadans (C's) al Parlament, Jordi Cañas, aventura que el president de la Generalitat haurà de deixar la política després del 9 de novembre. Cañas rebutja que hi hagi una majoria a favor de la independència de Catalunya i lamenta la 'fractura' que suposa el discurs separatista, contra el qual advoca per la unió com a alternativa per solucionar els problemes del país.

Convidat per la secció local de C's, Cañas ha carregat aquest divendres contra el discurs sobiranista que promouen partits com CiU i ERC. Segons el diputat, cal oferir una alternativa a la independència, que diu, rau precisament en la unió per evitar una 'fractura' que trenca i divideix.

Jordi Cañas

Nosaltres com a catalans requerim una solució conjunta. És la gran alternativa que proposa C's. Davant aquells que proposen trencar i dividir, nosaltres proposem unir i sumar.


Una aposta per la suma que també ha portat a la Unió Europea. El diputat confia en els bons resultats de la seva formació als comicis europeus, davant els partits que aposten per crear noves fronteres en lloc d'enderrocar-les.

De fet, Cañas considera una irresponsabilitat amb greus i terribles conseqüències la declaració unilateral de la independència de Catalunya, la qual ha qualificat de frau davant els electors. Per això el diputat ha pronosticat que la consulta del 9 de novembre es convertirà en una convocatòria d'eleccions que, com als darrers comicis catalans, evidenciaran la derrota de Mas. El diputat creu que el president de CiU haurà d'abandonar la política activa després d'aquesta data.

Jordi Cañas

Una decisió tan greu i amb unes conseqüències tan terribles i desconegudes com una declaració unilateral es pot fer amb unes majories parlamentàries que no són reflex. És un frau. És possible que el 9 de novembre tinguem eleccions i Artur Mas digui adéu a la política activa.


El diputat ha titllat de 'mentiders' els principals dirigents de CiU i ha carregat contra la seva acció de govern, principalment marcada, ha dit, per la manca de gestió i la deslleialtat contra l'Estat espanyol. Cañas ha reclamat 'un país normal' on els governants governin, intentin solucionar els problemes dels ciutadans, compleixin les lleis, respectin els drets, intentin unir els ciutadans i no separar-los, on els mitjans públics estiguin al servei de tots i l'escola eduqui i no adoctrini.

Preguntat sobre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga Cañas per la seva presumpta col·laboració en un cas de frau de 430.000 euros a Hisenda en l'impost de societats d'un grup immobiliari que hauria presentat factures falses, Cañas ha donat per fet la seva imputació, tot i que no ha concretat si llavors deixarà l'escó. El diputat ha assegurat que té la decisió presa i que donarà exemple. Fruit d'aquesta investigació, Cañas va renunciar temporalment al seu càrrec de portaveu del grup parlamentari, tot i que manté l'escó.

Cañas ha estat acompanyat en el acte organitzat per l'agrupació local de C's pels també diputats Inés Arrimadas i Matías Alonso, que han defensat la feina del partit. L'acte, que s'ha celebrat al Centro Popular Andaluz, ha reunit una setantena de persones entre elles l'expresidenta del PP de Sant Cugat, Berta Rodríguez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.