Sant Cugat torna a condemnar el terrorisme i se solidaritza amb les víctimes amb un quart d'hora de silenci


  • Comparteix:

Sant Cugat ha tornat a demostrar, per segona vegada, la seva solidaritat i durant un quart d'hora s'ha fet una concentració silenciosa a la Plaça Barcelona com a mostra de rebuig al terrorisme i condol amb les vícitimes i familiars. L'alcalde i tots els grups polítics han fet una crida a sumar-se a la manifestació d'aquesta tarda a Barcelona i votar diumenge com a demostració de la unitat dels demòcrates en contra del fenònem del terrorisme.

Els sancugatencs han tornat a omplir, massivament, la plaça Barcelona per demostrar, de nou, el rebuig i repulsa al fenomen del terrorisme, sigui quin sigui el seu orígen, i demostrar que la ciutadania de Sant Cugat està al costat de les víctimes.

Un quart d'hora en silenci ha estat la mostra palpable de la ignominia que provoquen fets com els viscuts ahir a Madrid.

L'alcalde ha agraït que la ciutat, altra vegada, demostri la seva solidaritat amb l'única manera que té de fer-ho com és amb el silenci o participant, massivament, en la manifestació, aquesta tarda, a Barcelona tal i com s'ha acordat en la Junta de Portaveus:

Lluis Recoder

És la nostra manera de manifestar el que sentim. Estem contra la violència, el terrorisme. Som gent de pau.


La resta de partits també s'han pronunciat sobre la demostració que la ciutadania de Sant Cugat ha fet palesa aquest migdia.

El partit dels socialistes, en veu de Neus Sotomayor, creu que els fets d'ahir a Madrid depassen qualsevol lògica i ha fet una crida a tots els ciutadans a mostrar-se units en contra del terrorisme. Sotomayor creu que el primer és solidaritzar-se amb les víctimes i més endavant, ja es demanaran responsabilitats a qui pertoquin:

Neus Sotomayor

Independentment de l'autoria, el que primer hem de fer és condemnar el terrorisme i solidaritzar-nos amb les víctimes.


Esquerra Republicana, de la seva banda, ha demanat que s'esclareixi, com més aviat millor, les responsabilitats dels atemptats d'ahir. En aquest sentit, Eduard Pomar ha demanat a José Maria Aznar que si té informació, que la faci pública i no s'amaguin qüestions de màxim interés per la ciutadania:

Eduard Pomar

Tota la ciutadania hem de demostrar que estem contra la barbàrie. Si Aznar té informació, que la doni.


El portaveu d'Iniciativa, Xavier Boix ha volgut, d'una banda, agrair el suport mostrat per la ciutadania i de l'altra, denunciar la manipulació informativa de la cadena pública estatal i l'ús electoralista que n'està fent l'executiu de José Maria Aznar:

Xavier Boix

Després del dia que vam passar ahir, és indecent la manipulació de TVE i Aznar.


El PP, finalment, considera que hi ha dues línies encara obertes d'investigació però que hi ha molt indicis que apuntarien cap a la banda terrorista ETA:

Alfredo Bergua

Nosaltres sabem què és el terrorisme i és normal que la nostra mirada vagi cap a ETA, però hi ha vàries línies obertes i no se'n pot tancar cap.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.