Neix Societat Civil Catalana amb presència santcugatenca

José Rusiñol, a la presentació d'ahir a Barcelona

Política

Publicat el 24/abr/14 per Josep Gimeno / Acn

Societat Civil Catalana, la plataforma contrària a la independència de Catalunya, s'ha presentat aquest dimecres a Barcelona amb presència de santcugatencs al seu capdavant. El president provisional, José Rosiñol, i l'exdiputat de C's, José Domingo, són impulsors de l'entitat i residents a Sant Cugat. Domingo ha avançat que la secció local de Sant Cugat serà de les primeres a constituir-se.

El Teatre Victòria s'ha quedat petit per acollir les més de 1.300 persones que han assistit a l'acte de presentació de Societat Civil Catalana. L'entitat neix amb la intenció de 'mobilitzar' tots aquells catalans contraris al sobiranisme, la consulta i el procés nacional.

Entre els impulsors, hi ha José Rosiñol, que n'és el president provisional. Escriu el bloc 'Diario de un no nacionalista' acollit a la web de Periodista digital.

També hi és José Domingo, exdiputat de Ciutadans. Fundador d'Espanya i Catalans, una altra plataforma unionista, és partidari d'introduir més assignatures en castellà als plans d'estudi a Catalunya. Domingo remarca a Cugat.cat que l'objectiu és convèncer als catalans que la independència no és postiva.

José Domingo

Informarem de les conseqüències de la independència des de les dades i del sentiment. No ens convé.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Domingo no ha quantificat quants santcugatencs s'hi han adherit però sí que ha avançat que hi haurà secció local al nostre municipi.

José Domingo

L'agrupació local de Sant Cugat serà de les primeres. Hi ha molt gent de la nostra ciutat a l'associació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La presentació de Societat Civil Catalana ha comptat amb dirigents i militants del PPC, el PSC, C's, Vox i UPyD. L'associació prepara una gran manifestació antiindependentista a Tarragona per a l'Onze de Setembre, un acte festiu per Sant Joan, i una quinzena d'actes més fins al 2015.