Sant Cugat compensarà Adif amb 7,5 milions per la sentència d'una expropiació


  • Comparteix:

El consistori ha tancat un acord amb Adif

El consistori ha tancat un acord amb Adif

L'Ajuntament pagarà 7,5 milions d'euros a Adif arran d'una sentència judicial sobre l'expropiació d'un terreny. El consistori i l'empresa estatal han tancat un conveni a través del qual el pagament es farà mitjançant dues operacions immobiliàries que s'allargaran fins al 2018.

L'origen del cas es remunta al 2005, quan el consistori va expropiar uns terrenys a Adif situats entre l'avinguda de Volpelleres i l'estació de Renfe per construir la Ronda Nord. La discrepància en el valor de l'espai, que l'Ajuntament va xifrar en 100.000 euros, va arribar als tribunals. En la darrera sentència, ja ferma, el Tribunal Suprem conclou que la quantitat a pagar és de 6,1 milions d'euros, dividits en 4,6 del valor del terrenys i 1,5 d'interessos.

Per afrontar la sentència, el consistori i l'empresa del ministeri de Foment espanyol han tancat un acord amb dues vies de pagament fins arribar als 7,5 milions d'euros, una xifra que recull els interessos que es generaran fins a la fi del conveni.

La meitat de la quantitat es compensarà amb la transmissió d'un solar per a habitatge lliure amb valor de 3,7 milions a Can Cabassa, un espai que sorgirà de la modificació de les zones verdes i el pla de millora urbana d'aquell entorn. La resta vindrà d'una altra operació immobiliària: en els pressupostos entre el 2015 i el 2017, hi haurà partides per construir habitatge de lloguer protegit que es vendrà a un privat el 2018 per obtenir diners per saldar el deute.

El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha admès la pèrdua de valor patrimonial però ha destacat que la segona operació permet generar pisos de lloguer protegit.

Pere Casajoana

El segon pagament dóna sortida a la voluntat d'Adif i al desig del consistori de generar habitatge protegit.


El conveni entre l'Ajuntament i Adif passarà pel ple d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.