Sant Cugat se solidaritza amb l'ANC arran dels 'atacs' d''El País' i Manos Limpias

Manel Porta, durant la seva intervenció

Política

Publicat el 28/abr/14 per Mikel Vilalta

El ple municipal se solidaritza amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) davant les 'gravíssimes acusacions' del sindicat Manos Limpias i el diari 'El País' contra aquesta associació. A través d'una moció de la CUP aprovada al ple d'aquest dilluns amb esmenes de CiU i el suport del PSC i ICV-EUiA, l'Ajuntament instarà el govern de l'Estat espanyol a garantir la llibertat d'expressió dels ciutadans i associacions, independentment de la ideologia política. El PP, de la seva banda, hi ha votat en contra en considerar que aprovar una moció per aquesta qüestió és 'desproporcionat'.

El 19 de març, el diari 'El País' va publicar un editorial titulat 'Un golpe de mano' on, segons el text, s'enviava el missatge que allò que promou l'ANC és un cop d'estat. El text també té recorda que el sindicat Manos Limpias ha demanat a la fiscalia general de l'Estat espanyol la il·legalització de l'ANC i ha denunciat la seva presidenta, Carme Forcadell.

Davant d'aquests fets, Sant Cugat es posa al costat de l'ANC i reclama al govern de Mariano Rajoy que respecti la voluntat democràtica de Catalunya expressada a les urnes, a més de garantir els drets d'expressió, reunió i associació.

El coordinador local de l'ANC, Manel Porta, ha explicat que els 'atacs' que ha rebut l'entitat demostren que està fent bé la feina i ha anunciat que tant la secció local com la nacional treballaran per sumar més entitats al procés.

Manel Porta

El nostre país i la nostra ciutat es caracteritzen per la seva voluntat associacionista. Dedicarem tots els esforços possibles perquè aquestes entitats ens acompanyin en aquest viatge.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb aquest acord la CUP, CiU, PSC i ICV-EUiA rebutgen totes les actituds amenaçadores i criminalitzadores que, com diuen que han fet el sindicat Manos Limpias, 'El País' i altres mitjans espanyols, atempten contra el procés pacífic de la consulta del 9 de novembre.

El PP, de la seva banda, ha votat en contra de la proposta perquè considera que és una acció és 'desproporcionada'.