Conesa formalitza la seva intenció de concórrer de nou a l'alcaldia per CiU


Temes relacionats

CDC i UDC, 'satisfetes' amb l'oferiment de Conesa per ser de nou candidata (29/abr/14)

Conesa vol repetir com a candidata a les properes municipals (21/des/12)

CiU revalida majoria absoluta amb rècord de vots i de regidors (22/mai/11)

Conesa: 'Assumeixo la tasca d'alcaldessa amb il·lusió i responsabilitat' (29/des/10)


  • Comparteix:

Conesa, en una imatge recent a l'Ajuntament / Foto: Lluís Llebot

Conesa, en una imatge recent a l'Ajuntament / Foto: Lluís Llebot

Mercè Conesa ja ha formalitzat la intenció de ser reelegida com a candidata de CiU a l'alcaldia i ha enviat una carta als presidents de CDC i UDC per posar-se a disposició dels òrgans interns de la federació perquè s'activi el procés d'elecció de cap de llista. A la carta, a la qual ha tingut accés Cugat.cat, Conesa diu que seria 'convenient que CiU posi en marxa ja el procés'. En declaracions a aquest mitjà, Conesa afirma tenir 'la il·lusió' necessària per continuar el projecte engegat.

Cugat.cat ha tingut accés a la carta que Mercè Conesa ha adreçat als presidents locals de CDC i UDC, Joan Maria Terribas i Cristina Paraira, amb data del 25 d'abril. Al text, l'actual alcaldessa expressa el seu desig de continuar la tasca iniciada al capdavant de l'Ajuntament repetint com a candidata de CiU a les properes eleccions municipals. A la carta Conesa qualifica d''honor' representar de nou la federació com a cap de llista i agraeix la feina feta per l'actual equip de govern i CiU.

En declaracions a Cugat.cat, Conesa espera que les assemblees dels partits li facin confiança per continuar el projecte de ciutat de l'actual mandat.

Mercè Conesa

M'agradaria molt encapçalar de nou la llista per CiU a l'alcaldia. Si els dos partits ho consideren oportú m'agradaria ser de nou la cap de llista pel 2015.


Les paraules de Conesa a la carta també reconeixen 'imperfeccions' en el mandat liderat fins ara, tot i que en fa un balanç positiu. Mercè Conesa també emplaça Terribas i Paraira a iniciar el procés per elegir el nou cap de llista de CiU i suggereix que seria 'convenient' que la federació activi ràpid els mecanismes perquè el nom del candidat es conegui, com a molt tard, a l'estiu.

Preguntada per aquest 'suggeriment' als presidents locals, Conesa ha dit que la formació ha de tenir clars els lideratges abans de la celebració de la consulta.

Mercè Conesa

Això és important tancar-ho perquè al setembre entrarem en la dinàmica de la consulta. S'han de tenir clars ja els lideratges i aquesta és la consideració que he fet als presidents.


'Biografia i trajectòria política'
Nascuda a Terrassa, Mercè Conesa i Pagès, té 45 anys i el 28 de desembre de 2010 es va convertir en la primera dona en ocupar l'alcaldia de Sant Cugat, en substitució de Lluís Recoder que abandonava el càrrec per entrar a la Generalitat. Mesos després, Conesa guanyava les seves primeres eleccions ampliant la majoria absoluta de CiU, amb 15 regidors i obtenint el 46'11% dels vots. Van ser els segons millors resultats de la història de la federació en uns comicis locals.

Conesa va començar a militar a CDC el 1995 on ha ocupat càrrecs de consellera nacional i de membre de la sectorial de Medi Ambient i de Justícia. És llicenciada en dret per la UAB i té un màster en Dret i Gestió Pública per la UPF. També té un postgrau en Lideratge i Innovació de Polítiques Públiques i ha cursat un programa de Gestió Pública i Lideratge.

La seva carrera professional va començar com a lletrada al servei jurídic de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques. El 1996 va entrar a la Generalitat com a tècnica superior de la Direcció General d'Administració Local, càrrec que va compaginar amb el de professora de Dret Administratiu a la UAB.

Acabada aquesta etapa, Mercè Conesa, va iniciar la seva feina al servei de la ciutadania de Sant Cugat. Des de 1999 fins el 2003 va ocupar el càrrec de tinenta d'alcalde d'Igualtat i Polítiques Socials. Al 2003 va ser nomenada tinenta d'alcalde de Territori, posició que va assumir fins que va rellevar Lluís Recoder. Conesa compagina la seva tasca com a màxima autoritat municipal amb les vicepresidències de la Diputació i l'Associació Catalana de Municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.