Artistes locals se sumen al manifest pel dret a decidir


  • Comparteix:

Moment de fer públic el manifest / Foto: ACN

Moment de fer públic el manifest / Foto: ACN

Els santcugatencs Sergi Barnils i Salvador Juanpere s'han sumat al manifest pel dret a decidir que han signat més de 300 artistes. El text defensa el respecte per la llibertat i la dignitat de les persones i defineix el repte català com una gran 'performance' democràtica. Per això, fan explícit el seu suport i implicació en 'aquest gran procés cívic i polític'.

El manifest dóna suport al procés català i incideix en la importància de la cultura per a la construcció d'un nou país. També fa referència a la feina dels artistes avui en dia i a la seva lluita per 'mantenir una relació de diàleg amb el món i la cultura actuals'. Els més de 300 signants reclamen que s'escolti la societat catalana i es respecti la llibertat tant de les persones com dels pobles i les nacions, ja que 'sense aquest principi no hi ha democràcia'.

En aquest sentit, el pintor santcugatenc Sergi Barnils ha destacat la necessitat d'exercir el dret a decidir per construir un futur pròsper per a Catalunya.

Sergi Barnils

Jo estimo molt Catalunya i m’agradaria que pogués decidir més coses de les que decideix, que fos més autònoma del que és i que fos més rica en tots els aspectes. Em fixo molt en la part cultural i artística i fins ara aquesta interdependència ens ha limitat molt.


El text també destaca que la lluita per la independència de Catalunya segueix un procés respectuós i obertament democràtic. Per aquest motiu fa una menció especial a la importància d'una convivència pacífica amb la llengua i la cultura espanyoles.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.