ERC insta Adif a renunciar als 7,5 milions que li deu l'Ajuntament


Temes relacionats

Vistiplau a l'acord amb Adif amb crítiques de l'oposició per falta d'informació (29/abr/14)

Sant Cugat porta el cas de la compensació d'Adif al Síndic de Greuges català (25/abr/14)

Sant Cugat compensarà Adif amb 7,5 milions per la sentència d'una expropiació (24/abr/14)


  • Comparteix:

Mireia Ingla, Joan Tardà i Èric Gómez

Mireia Ingla, Joan Tardà i Èric Gómez

El diputat d'ERC Joan Tardà demanarà la compareixença al Congrés de la ministra de Foment i del president d'Adif i els instarà a renunciar als 7,5 milions d'euros que els deu l'Ajuntament arran d'una sentència del Suprem. Els republicans han condemnat 'l'actitud opaca' del consistori i 'les pràctiques especulatives' d'Adif.

L'origen de la sentència prové del 2005, quan l'Ajuntament va expropiar uns terrenys a Adif per a la construcció de la Ronda Nord. L'empresa estatal ferroviària va discrepar amb el valor de l'espai i el cas va arribar als tribunals, amb una sentència final del Suprem que obliga el consistori a pagar 7,5 milions d'euros de compensació.

El diputat Joan Tardà ha assegurat des de Sant Cugat que portarà el cas al Congrés de forma immediata. ERC instarà Adif i la ministra de Foment, Ana Pastor, a renunciar al deute de l'Ajuntament. Tardà creu que la ciutat és víctima d'una injustícia i denuncia l'afany d'Adif per 'treure el màxim suc de casa nostra' mentre acumula un deute d'inversió històric a Catalunya.

Joan Tardà

Tenint en compte la manca d'inversions històrica a Catalunya, i en aquest cas a Sant Cugat, el que farem és demanar que renuncïin a aquest diners que exigeixen.


El secretari de política municipal d'ERC, Èric Gómez, ha criticat l'opacitat de l'Ajuntament i condemna les dues operacions immobiliàries que durà a terme per pagar el deute. Gómez també ha acusat Adif d'especular amb la ciutat i de 'robar amb els interessos'.

Èric Gómez

Adif ens està robant. Passem de 4,5 milions a 7,5 milions. Hauria de renunciar com a mínim a això. No és una empresa privada que el seu objectiu sigui guanyar diners, és una empresa pública.


Els republicans afirmen que casos com aquest són habituals i que es tracta d'una pràctica que Adif i altres ministeris duen a terme des de fa anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.