Romeva reclama una UE i un món local amb competències ben definides


Temes relacionats

Tremosa carrega contra els partits que culpen Europa dels seus fracassos (11/mai/14)

CiU vol que Catalunya arribi a Europa per defensar els interessos dels catalans ( 8/mai/14)

El PSC inicia la campanya electoral europea obrint foc contra el PP ( 8/mai/14)

El PP aposta per 'una Espanya unida' per representar els ciutadans a la UE ( 8/mai/14)

ERC inicia la campanya apostant per Catalunya com a nou estat d'Europa ( 8/mai/14)

ICV porta el dret de decidir a Europa i referma la lluita contra les desigualtats ( 8/mai/14)

El debat sobre les eleccions europees omple a vessar la Casa de Cultura ( 6/mai/14)


  • Comparteix:

L'eurodiputat santcugatenc, Raül Romeva, aposta per una Unió Europa (UE) que traci de manera clara les seves competències, les dels municipis i les dels estats. Romeva, que aquest dimarts ha protagonitzat un acte electoral d'ICV a la Casa de Cultura, ha reconegut sentir-se 'eurofrustrat' i adverteix que els comicis del 25 de maig seran crucials per canviar unes institucions europees molt afeblides causa de les polítiques neoliberals.

El membre d'ICV ha reconegut que actualment l'UE té competències que, segons el seu criteri, no li pertoquen, però també li manquen algunes imprescindibles per constituir-se com un autèntic òrgan supranacional. En aquest sentit, l'eurodiputat reclama aclarir les tasques de les diferents institucions territorials i millorar les seves fonts de finançament, especialment les del món local.

Raül Romeva

Jo crec que en alguns casos hi ha un excés de regulació europea però en d'altres hi ha dèficit. A més, cadascú ha de tenir els recursos necessaris per fer bé la feina.


En un acte que ha agrupat una trentena de persones, Romeva ha repassat els últims 10 anys de la UE a través de la seva experiència personal. Europa és un ens actualment 'segrestat i pervertit' a causa dels partits neoliberals i les elits econòmiques. Així ho ha assegurat l'eurodiputat santcugatenc, que ha afegit que cal canviar aquesta situació en la propera legislatura a través d'unes institucions polítiques més fortes que puguin fer front a l'interès econòmic.

Raül Romeva

Quan parlo de revolució democràtica em refereixo a la necessitat d'enfortir les institucions polítiques per controlar el poder econòmic. Els qui governen ara no ho han volgut fer.


Alguns dels reptes que s'hauria de marcar el Parlament Europeu en els propers cinc anys són, apunta Romeva, posar en marxa mecanismes perquè els diners públics no vagin a parar a institucions bancàries poc solvents i acabar amb els paradisos fiscals.

Romeva ha mencionat el procés sobiranista i ha advertit que 'pot passar qualsevol cosa'. Ara bé, també ha afegit que de moment no hi ha hagut cap alt càrrec europeu que hagi assegurat que la independència no és possible. L'encara eurodiputat es mostra confiat en el dinamisme de la UE i la seva capacitat per adaptar-se a les situacions amb què s'ha trobat durant la seva història.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.