Les Planes destina 40.000 euros de lliure disposició a arranjar el carrer de la Llum


Temes relacionats

El Pla de Barris enllestirà la urbanització de les Planes a finals d'any (12/mai/14)

Urbanisme busca mesures per reduir les quotes del Pla de Millora a Can Borrull (15/abr/14)

Ferran i Clua, La Floresta i Leonardo, sense transport escolar el curs vinent ( 3/abr/14)

Els veïns de Can Borrull carreguen contra el Pla de Millora que legalitza el barri (28/feb/14)


  • Comparteix:

Imatge del carrer de la Llum / Foto: Google Maps

Imatge del carrer de la Llum / Foto: Google Maps

El consell de barri de les Planes ha aprovat destinar 40.000 euros del fons de lliure disposició a l'arranjament del darrer tram del carrer de la Llum. A la sessió, les associacions de veïns de Can Borrull s'han compromès també a estudiar la proposta de l'equip de govern de destinar les partides de lliure disposició dels propers quatre anys a rebaixar les quotes de la urbanització del sector.

Amb una important assistència de públic, el consell de barri de les Planes ha tractat en bona part destinacions de les partides de lliure disposició dels veïns per al 2014. Uns fons que es divideixen en 56.000 euros per al sector de les Planes i 24.000 per a Can Borrull. Amb relació a la partida reservada per a les Planes de dalt, l'equip de govern ha proposat destinar 40.000 euros a l'arranjament del darrer tram del carrer de la Llum, que comunica les vies de Sant Francesc d'Assís i de la Verònica amb una forta pendent.

El director d'obres als districtes, Francesc Serra, ha aclarit que, malgrat que el carrer de la Llum s'inclou dins el Pla de Barris, la decisió de destinar-hi diners de lliure disposició per cobrir el darrer tram obeeix al fet que es tracta d'una actuació d'urgència.

Francesc Serra

Els veïns volen acotar ja el carrer amb unes pendents brutals. És una situació d'urgència perquè s'ha allargat molt en el temps.


La sessió també ha servit perquè l'equip de govern proposi a les entitats veïnals de Can Borrull destinar els diners de lliure disposició dels propers quatre anys a rebaixar les quotes de la urbanització del sector. Tot i que no s'han concretat els diners que suposaria aquest avançament, les associacions de Can Borrull, La Rabassa del Pi i Veïns per la Unificació de Can Borrull s'han compromés a estudiar la proposta. No obstant això, el representant de La Rabassa del Pi, Eloy Merino, ha deixat clar que acceptar-la dependrà de si l'equip de govern atén les demandes veïnals sobre la urbanització.

Eloy Merino

Es tracta de saber de quants diners estem parlant i de com repercutirà a la baixa a la butxaca del veí. De moment, és una bona acollida.


El PP i el PSC han vist amb bon ulls la proposta. El PP, però, ha dit que la iniciativa s'ha d'acompanyar d'un major esforç econòmic per part de l'Ajuntament. El PSC ha remarcat que caldrà assegurar que, en el futur, les partides de lliure disposició no vagin a la baixa.

D'altra banda, el consell ha aparcat, de moment, la possibilitat de destinar 10.000 euros de lliure disposició de les Planes de dalt a rebaixar les quotes del servei de transport escolar davant l'oposició inicial de l'Associació de Veïns de les Planes. El seu representant, Sergio Torres, considera que ha de ser l'Ajuntament qui assumeixi les necessitats d'aquest servei.

El director de Serveis a les Persones, Xavier Fornells, ha recordat que el curs vinent les escoles del municipi es quedaran sense transport escolar amb l'excepció dels estudiants de les Planes que estudien a la Floresta. Uns estudiants planencs que continuaran pagant una quota mensual pel servei a diferència de la resta d'alumnes de la ciutat que, en quedar-se sense transport escolar, s'hauran de desplaçar amb transport públic. És per aquest motiu que l'àrea de Serveis a les Persones proposava aprofitar aquests 10.000 euros per plantejar una quota que passaria dels 27 euros als cinc mensuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.