ERC contraposa l'actitud del poble espanyol a la de les seves institucions


Temes relacionats

El PP proposa més compromís amb les polítiques d'igualtat europees (14/mai/14)

Romeva reclama una UE i un món local amb competències ben definides (13/mai/14)

CiU vol que Catalunya arribi a Europa per defensar els interessos dels catalans ( 8/mai/14)

El PSC inicia la campanya electoral europea obrint foc contra el PP ( 8/mai/14)

El PP aposta per 'una Espanya unida' per representar els ciutadans a la UE ( 8/mai/14)

ERC inicia la campanya apostant per Catalunya com a nou estat d'Europa ( 8/mai/14)

ICV porta el dret de decidir a Europa i referma la lluita contra les desigualtats ( 8/mai/14)


  • Comparteix:

El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Alfred Bosch assegura que el poble espanyol és molt més comprensiu amb la qüestió catalana que no pas les seves institucions. Bosch, que aquest dijous ha participat en un acte electoral del partit a la plaça dels Quatre Cantons amb la presència de 60 persones, es mostra convençut que la Unió Europea (UE) no rebutjarà Catalunya perquè és un dels contribuïdors nets de l'eurozona.

Parlant sobre la seva experiència com a diputat a Madrid, Bosch confia que el poble espanyol és mostarà comprensible i tolerant amb l'anhel sobiranista de gran part de la societat catalana. Són les institucions de l'Estat, ha explicat, les que tenen una actitud intransigent.

Alfred Bosch

El poder espanyol és intransigent, però crec que molta gent d'allà podria ser còmplice del procés.


Explicar tot el procés de sobre la consulta en l'àmbit europeu es perfila, diu el diputat, com una de les accions clau perquè el procés sobre la consulta arribi a bon port. Bosch s'ha mostrat convençut que l'UE no girarà l'esquena a Catalunya perquè és un territori que contribueix netament a la causa europea amb prop de 3.000 milions d'euros a l'any que no tornen al territori.

Alfred Bosch

Tot el que s'aporta des de Catalunya a les arques europees excedeix en 3.000 milions d'euros el que rebem.


Davant les crítiques dels partits unionistes, assegurant que ERC no explica què passaria en una Catalunya independent, Bosch ha reconegut que no seria fàcil però ha assegurat que podria tirar endavant gràcies als 16.000 milions d'euros que de dèficit fiscal actualment van a parar a l'Estat espanyol i no retornen. El membre d'Esquerra ha afegit que la independència és la millor opció per garantir l'Estat del benestar i promoure una organització territorial més sostenible que es basaria en les vegueries.

El diputat també ha dirigit unes paraules en clau local, i ha reclamat al govern de l'Estat espanyol que destini menys diners al ministeri de Defensa, uns recursos que es podrien aprofitar per construir l'intercanviador de Volpelleres, entre moltes altres infraestructures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.