Els florestans sabran dimecres la priorització de carrers del Pla de Millora


Temes relacionats

Casajoana defensa el caràcter participatiu del Pla de Millora de la Floresta (14/abr/14)

La Floresta Parla demana al consistori que escolti els veïns per al Pla de Millora (14/abr/14)

La Floresta demana a l'Ajuntament que escolti els veïns sobre el Pla d'Asfaltat (23/mar/14)

Veïns de la Floresta creen una plataforma per expressar la seva veu al Pla d'asfaltat ( 1/feb/14)

El Pla d'asfaltat de la Floresta s'iniciarà a principis d'estiu del 2014 ( 7/des/13)

El pla d'asfaltat i l'estudi de mobilitat, a debat al consell de barri de la Floresta (27/nov/13)


  • Comparteix:

Moment del consell de barri d'aquest dijous

Moment del consell de barri d'aquest dijous

L'Ajuntament publicarà dimecres de la setmana que ve a Santcugat.cat la priorització de carrers del Pla de Millora de la Floresta. Això ha anunciat l'equip de govern aquest dijous en el consell de barri extraordinari del districte, que ha reunit 80 ciutadans, i on s'han explicat les línies generals d'aquest pla, fruit dels grups de treball format pel consistori i els florestans. Les entitats veïnals han vist amb bon ulls la iniciativa, tot i que esperen que el pla respongui de forma real a les necessitats del districte.

El Pla de Millora de la Floresta, que té previst actuar en el 75% dels carrers pendents de pavimentar amb un pressupost de 2'5 milions d'euros a càrrec de l'Ajuntament, comença a caminar. Un consell de barri extraordinari ha servit per anunciar el calendari d'execució que arrencarà la setmana que ve amb la licitació de les obres, amb la previsió que a l'octubre es faci l'adjudicació perquè els treballs comencin a finals d'any.

La sessió també ha presentat les línies generals del document que ha resultat dels grups de treball, integrats per Ajuntament i ciutadans del districte. Un document que conclou que 40 dels 51 carrers a asfaltar són vies en què actualment el vianant circula per la calçada, que cal tenir molt present que la trama urbana de la Floresta està envoltada del Parc de Collserola i que la majoria dels carrers tenen una amplada de sis metres o inferior.

Dimecres serà el dia de la veritat per als florestans. L'Ajuntament publicarà a la seva web, Santcugat.cat, la priorització dels carrers a asfaltar. A l'hora d'establir aquest ordre, els grups de treballs han donat una puntuació als carrers en funció de si limita amb cases o el parc natural, l'amplada, el seu estat actual, si disposa de serveis públics i la seva connectivitat.

El regidor d'Obres i Urbanisme, Pere Casajoana, s'ha felicitat per l'entesa entre veïns i Ajuntament en els grups de treball i així activar el Pla de Millora del districte.

Pere Casajoana

Sastisfet d'haver aconseguit seure tots plegats i arribar a punts d'acord. Sempre és positiu les aportacions dels veïns.


A falta que es publiqui el document, les entitats de veïns han vist amb bon ulls el projecte. L'Associació de Veïns de la Floresta ha expressat el seu interès en saber com es concretarà el tractament de la zona boscosa i les rieres, mentre que l'Associació de Veïns de la Serreta està a l'expectativa de com es desenvoluparà el pla sense generar greuges comparatius amb altres barris. Des de l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta, Josep Comellas ha subratllat, però, que l'Ajuntament no ha d'oblidar la necessitat de crear una rotonda d'accés a la carretera de Vallvidrera, demanda que ha reconegut el mateix Casajoana. Per Comellas, la rotonda és de vital necessitat.

Josep Comellas

Sobre la rotonda que sembla que es farà a l'entrada del Turó del Sol, no ens sembla necessària. És prioritària fer la d'accés a l'avinguda de Terrassa.


Els partits també s'han mostrat receptius amb el document. CiU s'ha felicitat pel consens assolit; el PP ha reclamat que l'Ajuntament garanteixi que el pla s'executarà; el PSC també ha demanat que el consistori assumeixi els seus compromisos pressupostaris i la CUP ha recordat que la participació ciutadana s'ha donat per la pressió dels mateixos veïns. El representant d'ICV-EUiA no ha acudit a la sessió per motius laborals.

La pavimentació d'aquests 51 carrers forma part de la primera fase del Pla de Millora, que continuarà amb una segona en què s'abordaran les actuacions a escales i passatges. Una segona fase que, ha remarcat Casajoana, també comptarà amb un procés de participació ciutadana.

El Pla de Millora de la Floresta no suposa el pagament de contribucions especials per part dels veïns perquè no és una urbanització. Mentre comença el procés, tècnics de l'Ajuntament i els veïns que ho desitgin visitaran el tercer dilluns de cada mes, durant els propers sis mesos, tots els sectors en què s'intervindrà per poder detectar les necessitats de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.