L'aprovació definitiva del Pla de Mobilitat, dilluns al ple


Temes relacionats

Aprovat l'expedient d'al·legacions del Pla de Mobilitat (20/gen/14)

El Pla de Mobilitat Urbana tanca l'exposició pública amb 18 al·legacions (18/gen/14)

Aprovat inicialment el Pla de Mobilitat, tot i el rebuig del PP (18/feb/13)


  • Comparteix:

El ple té lloc aquest dilluns

El ple té lloc aquest dilluns

L'aprovació definitiva del Pla de Mobilitat de Sant Cugat passarà aquest dilluns pel ple. El document preveu en 12 anys ampliar la vianantització del centre i desplaçar bona part del vehicle motoritzat cap a l'extraradi. També es tractaran altres punts que permetran, en un futur, adequar el tram de via entre el Sant Cugat Centre Comercial (SCCC) i Rubí, i un solar al carrer Andana per millorar l'estacionament de bicicletes i taxis.

El full de ruta prioritza el vianant i el transport públic per davant de la bicicleta i la resta de vehicles privats. Per això es projecten grans accions com la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola i la semi-vianantització de part del carrer de Francesc Moragas, l'avinguda Rius i Taulet i la plaça dels Quatre Cantons. En aquesta aprovació definitiva, s'inclou l'informe favorable de la memòria ambiental de la Generalitat.

Altres punts del ple
Al ple es ratificarà l'acord d'expropiació forçosa a la propietària d'un terreny de 1.000 metres quadrats al carrer Andana, a tocar de l'estació de FGC de Sant Cugat. La propietat rebrà 2'6 milions d'euros i en aquest espai s'estudia com adequar-lo per millorar la parada dels taxis i facilitar l'aparcament de bicicletes.

També arriba a ple l'aprovació inicial de la modificació del PGM entre el sector de Ca n'Ametller, l'AP7 i la carretera BP-1503. Això facilitarà les obres per adequar al pas de vianants i bicicletes el tram entre el centre comercial de Sant Cugat i Rubí.

A més, es porta a sessió plenària la dació de compte del tràmit de la memòria ambiental de la modificació del PGM a Valldoreix i altres zones del municipi. Gràcies a aquesta operació, es va protegir Can Monmany i es va generar la possibilitat de fer habitatge públic, entre altres àmbits a l'entorn de l'estació de Valldoreix.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.