Rossi (ICV): 'Cal un canvi radical a Europa per sortir de la crisi de forma justa'


  • Comparteix:

La número 5 d'ICV-EUiA, Delfina Rossi, en un moment de l'entrevista

La número 5 d'ICV-EUiA, Delfina Rossi, en un moment de l'entrevista

La número 5 a les llistes d'ICV-EUiA a les eleccions europees, Delfina Rossi, proposa 'un canvi radical per sortir de la crisi de forma justa i intel·ligent'. En una entrevista aquest dilluns a Cugat.cat. Rossi ha posat èmfasi en la necessitat de reduir el poder de la 'troica' i disminuir les polítiques neoliberals per aconseguir una Europa 'més sostenible'.



Per sortir de la crisi econòmica, Rossi ha defensat acabar amb les polítiques d'austeritat i posar en marxa el Green New Deal. Es tracta d'un pla d'inversió a escala europea per reactivar l'economia amb projectes d'eficiència energètica com la indústria de les energies renovables, el vehicle elèctric i una xarxa de transport públic sostenible.

En aquest sentit, la número 5 a les llistes d'ICV-EUiA ha criticat les polítiques neoliberals que s'han dut a terme des de la Unió Europea per part dels partits de centre-dreta amb la complicitat de la socialdemocràcia i ha subratllat que s'han impulsat retallades sense tenir en compte les conseqüències socials.

Delfina Rossi

El rol que ha tingut el Partit Popular Europeu ha implicat que després es posessin en marxa polítiques de retallades sense donar importància a les conseqüències socials.


Rossi també s'ha referit a la necessitat de promoure polítiques migratòries que no vulnerin els drets humans ni criminalitzin els immigrants. Pel que fa al procés sobiranista a Catalunya, la candidata ecosocialista ha destacat que la Unió Europea ha de tenir un paper de diàleg i acompanyament perquè el debat es dugui a terme amb normalitat.

Delfina Rossi

Un rol d'acompanyament i de diàleg sense manipulacions. És un debat que s'ha de donar amb normalitat, i la UE ha de fer d'àrbitre.


El cicle d'entrevistes sobre les eleccions europees de Cugat.cat segueix aquest dimarts amb el número 30 d'ERC, Èric Gómez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.