L'Ajuntament revisarà el protocol de repartiment electoral


Temes relacionats

La CUP vol unes eleccions municipals amb igualtat d'oportunitats entre els partits ( 5/mai/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una col·legi electoral

Imatge d'arxiu d'una col·legi electoral

L'Ajuntament s'ha compromès aquest dilluns a revisar el protocol que marca el repartiment dels espais electorals per als partits que es presenten a les eleccions municipals. La proposta ha sorgit arran d'una moció de la CUP per garantir la igualtat d'oportunitats entre les diferents candidatures, que ha estat finalment retirada, ja que en alguns aspectes xocava amb la llei electoral.

El text de la moció buscava el compromís de l'Ajuntament per garantir la igualtat d'oportunitats entre tots els partits polítics i candidatures que es presentaran als comicis municipals de maig del 2015, a excepció d'aquelles formacions que demostrin 'actituds racistes, xenòfobes, homofòbes, masclistes o tinguin posicionaments contraris als drets humans'.

En aquest sentit, instava l'Ajuntament a cedir els mateixos espais de publicitat per a totes les candidatures tinguin o no representació al consistori. A més, proposava l'elaboració d'una publicació municipal de la campanya electoral amb espai per a totes les candidatures, així com que Cugat.cat destini els mateixos espais i tractament.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha defensat la seva proposta davant l'actual llei electoral, que ha qualificat de 'tupinada'.

Ignasi Bea

Ara es practica amb dues versions: la llei de partits i la llei electoral, que estableix blocs electorals per mantenir l'statu quo.


Tot plegat són aspectes que, segons un informe de la secretaria general, no pot assumir l'Ajuntament ja que les seves obligacions durant el període electoral estan marcades per la llei. És per això que la CUP ha retirat la seva proposta davant el compromís de l'equip de govern de revisar els protocols pactats amb els grups municipals per fer-los més equitatius, tal com ha expressat la tinenta d'alcalde de Presidència, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

Sí que hi ha una part que estem d'acord però la llei marca un límit. Podem revisar el protocol perquè sigui una mica més equitatiu.


La resta de grups també s'han mostrat d'acord amb el fons de la moció, tot i reconèixer que la llei limita en alguns aspectes. La uaSC també ha intervingut en el ple per expressar el seu suport a la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.