C's veu les europees com el primer assalt contra el bipartidisme espanyol

Girauta ha intervingut en un acte al Casal de Mira-sol

Política

Publicat el 19/mai/14 per Mikel Vilalta

Ciutadans (C's) veu en les eleccions europees la primera etapa d'un cicle d'eleccions en què es marca com objectiu posar fi a la 'inoperància' tant dels governs socialistes com dels populars. El candidat al Parlament Europeu per aquesta formació, Juan Carlos Girauta, ha protagonitzat aquest dilluns un acte electoral del partit al Casal de Mira-sol, on ha destacat que cal una Europa 'més unida que mai' que fomenti la transparència i s'enfronti de manera ferma a la 'gran força de diversos caps' que representen els nacionalismes.

Fomentar una Europa que assumeixi un rol més important contra la pobresa, que aposti amb més claredat per la transparència i el desenvolupament sostenible són alguns dels eixos que proposa C's en el seu programa d'aquests comicis. Unes eleccions, ha dit Girauta, que haurien de suposar la primera etapa d'un cicle electoral en què formacions com C's amenacin la supremacia política del PP i el PSOE.

Juan Carlos Girauta

C's es posicionarà com una força nacional espanyola, amb un lloc a totes les institucions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La unió fa la força. Aquesta és una altra de les receptes que proposa la formació per solucionar els problemes d'una Europa i un Estat espanyol cada vegada més desgastats per la crisi i la corrupció. Una unió bancària i posar fil a l'agulla en l'homologació dels títols universitaris són altres de les idees que ha plantejat el candidat.

Girauta també ha parlat dels nacionalisme, als quals s'ha referit com 'una força de diversos caps' que poden portar Europa cap a una involució.

Juan Carlos Girauta

Europa s'enfronta ara mateix a una força molt gran, molt seriosa i amb diversos caps.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El candidat ha fet una distinció entre els nacionalismes-estat i els nacionalismes secessionistes. Segons ells, els primers són aquells partits euroescèptics, com el Front National (FN) francès, mentre que els segons són els moviments independentistes, com el català o l'escocès. Sigui com sigui, ha dit, tots dificultaran la implantació del model europeu que proposa C's.

Una quarantena de persones ha participat en l'acte del partit, entre les quals també hi havia la candidata santcugatenca a les europees Carme Gómez, el diputat del Parlament José Manuel Villegas i el responsable local de comunicació de C's, Aldo Ciprian.