Tots els partits, excepte el PP, s'oposen al Pla Hidrològic de l'Ebre


  • Comparteix:

Imatge del riu / Foto: ACN

Imatge del riu / Foto: ACN

Tots els partits, tret del PP, han expressat al ple d'aquest dilluns el seu posicionament contrari al Pla Hidrològic de l'Ebre que ha aprovat el govern espanyol. El PP ha fet una defensa de la gestió hidrològica de l'executiu espanyol reivindicant la solidaritat interterritorial, mentre que la resta de formacions s'han arrenglerat en l'agressió al territori i al cabal que necessita la conca de l'Ebre. La moció, presentada pels grups d'esquerra, ha rebut una esmena per qüestions formals de CiU, que ha comptat amb l'abstenció dels grups proposants.

L'Ajuntament ha expressat el seu rebuig al Pla Hidrològic de la demarcació de l'Ebre aprovat pel consell espanyol de ministres el febrer passat. El text, presentat pels grups d'esquerra, ha rebut els vots contraris d'aquestes mateixes formacions en no estar d'acord amb l'esmena de CiU que eliminava ratificar que 'l'aigua és un patrimoni que no pot estar en mans d'interessos privats'. L'esmena de CiU ha rebut l'abstenció de la CUP, el PSC i ICV-EUiA. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, s'ha mostrat d'acord amb el contingut de la moció, a excepció d'aquest punt ja que, diu, no queda recollit a la Directiva europea del Marc de l'Aigua.

Amb relació als posicionaments dels partits, el PSC considera que la derogació que va fer el govern de Zapatero de l'anterior Pla Hidrològic va ser un encert i que l'actual gestió trencarà la forma de vida a la demarcació de l'Ebre. ICV-EUiA considera que el pla aprovat incompleix la Directiva Marc de l'Aigua i que comporta una destrucció del territori. La CUP, com a grup proposant, s'ha decantat per l'abstenció en entendre que l'esmena de CiU és una qüestió formal.

Guim Pros

El que esmeneu és una manera igual de dir una mateixa cosa. On nosaltres diem 'interessos privats' vosaltres parleu de protegir un bé comú.


El regidor del PP, Bruno de Salvador, s'ha mostrat orgullós per la gestió hidrològica del govern espanyol i ha reivindicat la necessitat de la solidaritat interterritorial.

Bruno de Salvador

L'aigua de l'Ebre és catalana? És aragonesa? L'aigua és de tots els espanyols. I el govern de la nació ha de vertebrar això.


Segons el text, l'aprovació d'aquest pla és l''enèsim atac' a l'ecosistema que té com a eix vertebrador el riu Ebre i una acció efectuada a esquenes al sentit comú, sense rigor científic i sense atendre les al·legacions presentades. La moció també s'adhereix a la causa de la Plataforma en Defensa de l'Ebre i a totes les accions necessàries per organitzar actes i convocatòries de mobilització.

El pla fixa el cabal mínim que ha de tenir el riu en diferents trams i que al seu pas de Tortosa està previst en 100 metres cúbics per segon. Tant la Generalitat com la Plataforma en Defensa de l'Ebre consideren 'insuficient' aquest règim de cabals per garantir la supervivència del tram final del riu i del delta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.