L'equip de govern rebutja el pla integral de millora de Can Barata del PSC


Temes relacionats

El PSC planteja un pla integral de millora a Can Barata ( 7/mai/14)


  • Comparteix:

El barri de Can Barata necessita millores de connectivitat /Font: Google Maps

El barri de Can Barata necessita millores de connectivitat /Font: Google Maps

L'equip de govern ha rebutjat la moció del PSC per elaborar un pla integral de millora del barri de Can Barata-Font Xica, a tocar de Rubí i Sant Quirze, per resoldre problemes com les mancances en transport públic, la connectivitat amb el nucli i les condicions del parc infantil i la pista esportiva. El govern local ha explicat que està d'acord amb la necessitat de millores a la zona i que s'està treballant per solucionar-les però s'ha desmarcat de la moció perquè afirma que no cal un pla integral a Can Barata.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha explicat que calen solucions a Can Barata i que aquestes es concreten en la necessitat d'implantació del transport públic, ara inexistent, la millora de l'accessibilitat i l'arranjament de la pista esportiva i el parc infantil.

Ferran Villaseñor

Demanem un projecte de millora d'accessibilitat, la connectivitat amb el CAP de referència, millorar el parc infantil i la millora de la senyalètica.


Villaseñor ha afegit que seria bo estudiar la possibilitat de convertir Can Barata en un districte i que pogués optar a una partida de lliure disposició com tenen altres zones del municipi.

El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha anunciat el vot en contra de l'equip de govern per oposar-se al títol de la moció del PSC. Casajoana ha dit que no cal un pla integral de millora de Can Barata, sinó resoldre les qüestions menors que arrossega el barri i sobre les quals s'està treballant.

Pere Casajoana

Votarem en contra perquè el títol desllueix el contingut. El Pla Integral de Can Barata ja es va fer amb la urbanització i això són qüestions menors que sí que cal resoldre.


En aquest sentit, Casajoana ha ressaltat que proposaran una moció per convertir una intersecció en 'T' d'accés al barri en una rotonda com a mesura de seguretat. A més, ha anunciat que l'Ajuntament prepara la posada en marxa d'una prova pilot de transport urbà que preveu quatre autobusos diaris a la zona.

El PP ha donat suport a la moció explicant que és necessari resoldre les mancances que pateixen els veïns, sobretot amb relació a la pista esportiva i al parc infantil. ICV-EUiA també s'ha sumat a la proposta del PSC sostenent que es una moció 'molt ben feta' i que pretén solucionar els problemes d'un barri que per la seva ubicació geogràfica es pot sentir oblidat. La CUP ha donat suport a la moció i ha destacat la possibilitat de convertir el barri en districte per donar-li més eines per solucionar més fàcilment les seves mancances.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.