Gómez (ERC): 'El 25M podem demostrar que Catalunya vol votar el seu futur'


  • Comparteix:

Èric Gómez durant l'entrevista a Cugat.cat

Èric Gómez durant l'entrevista a Cugat.cat

El número 30 de la candidatura d'ERC-NECat-Catalunya Sí a les eleccions europees, el santcugatenc Èric Gómez, demana suport al vot sobiranista per demostrar a Europa la voluntat del poble català per constituir-se en un nou estat membre. En una entrevista a Cugat.cat, Gómez ha culpat la troika de la gestió de la crisi i ha defensat una Europa social que vetlli pel benestar dels ciutadans.



El candidat santcugatenc s'ha mostrat partidari d'impulsar noves formes de creixement econòmic mitjançant inversió pública. Gómez ha assenyalat la troika com la culpable de la gestió de la crisi i l'ha acusat de generar pobresa i no pensar en els ciutadans. El republicà també ha qüestionat el paper del Banc Central Europeu (BCE), que segons ell només s'ha ocupat de controlar la inflació, oblidant el creixement econòmic i sense rendir comptes a ningú. Per tal de garantir els drets bàsics, els ERC aposta per un pacte de benestar i cohesió social que prengui mesures davant els augments d'atur, pobresa i desigualtat.

Èric Gómez

Les polítiques d'austeritat volen dir més endeutament, perquè l'austeritat el que fa és que els estats recaptin menys impostos i hagin de fer front a més prestacions socials.


Pel que fa al procés sobiranista, Gómez ha assegurat que amb el vot del 25 de maig, els catalans poden demostrar a Europa que volen constituir un nou estat dins la Unio Europea. El també secretari de política municipal d'ERC creu que una xifra de participació superior a la de la resta de l'Estat destacaria la mobilització catalana.

Èric Gómez

Seria difícil d'entendre que un poble que ha reclamat tant el dret a votar no ho faci quan té les urnes al davant.


Segons Gómez, és molt probable que ERC doni suport a la candidata dels Verds Ska Keller per a la presidència a la Comissió Europea a causa de la seva defensa del dret a decidir de Catalunya i pel seu projecte social.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.