CiU guanya les europees a Sant Cugat i ERC es converteix en segona força


  • Comparteix:

CiU ha guanyat les eleccions europees a Sant Cugat amb gairebé el 30% dels vots. ERC s'ha situat segona a les votacions del nostre municipi (24%). ICV-EUiA és tercera (11%), seguida del PP (9,8%), el PSC (7,2%), C's (7,1%) i Podemos-Podem (3,2%). La participació a Sant Cugat ha estat del 56,2%, nou punts per sobre de la mitjana catalana.

CiU ha estat la primera força a Sant Cugat amb 9.765 vots (29,59%) i manté la seva hegemonia a la ciutat. Respecte als comicis de fa cinc anys, els nacionalistes han perdut dos punts percentuals de vots.

ERC ha aconseguit el segon lloc amb 7.889 vots (23,9%), una posició que ja va obtenir a Sant Cugat a les darreres eleccions nacionals. Els republicans han superat amb escreix els resultats de fa cinc anys al nostre municipi, quan es van quedar amb el 8,9% dels sufragis, 15 punts percentuals menys que ara.

ICV-EUiA s'ha fet amb la tercera posició a Sant Cugat amb 3.617 suports, el que equival a gairebé l'11% del total de les paperetes. Els ecosocialistes han superat el PP i el PSC.

El PP ha caigut al quart lloc després d'haver aconseguit la segona i tercera posició en els darrers comicis locals i nacionals. Els populars han rebut 3.261 suports, amb el quals no han superat el 10% del total.

El PSC ha aconseguit la cinquena plaça en la recta final de l'escrutini. Els socialistes, que van quedar segons a les darreres europees, han caigut tres llocs després de perdre 15 punts percentuals respecte fa cinc anys. El PSC es queda amb 2.355 vots (7,13%), menys de la meitat que als darrers comicis europeus.

C's ha fregat la cinquena posició, però al final el PSC els ha superat per 20 vots. El partit unionista ha obtingut 2.335 sufragis (7,07%) a Sant Cugat.

Una força política que ha irromput a la ciutat és Podemos-Podem, de Pablo Iglesias. La formació ha aconseguit més d'un miler de vots (3,22%).

Les forces pro-consulta dominen a Sant Cugat
Les tres forces pro-consulta del 9 de novembre - CiU, ERC i ICV-EUiA - sumen el 64,46% dels vots a la ciutat, gairebé dos terços. En canvi, els partits que s'hi oposen al Parlament - PP, PSC i C's - es queden amb el 24,08% dels sufragis de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.