Pollastre a la cervesa, un plat per sucar-hi pa, a ‘Tiberi’

tiberi-lali-domenech.jpg
-->
Enllaç copiat al clipboard
01/03/13 a les 13:11h
 |  2 minuts de lectura
Secció: Podcast

Aquesta setmana la cuinera de l’Ateneu, Lali Domènech, explica com cuinar un bon pollastre a la cervesa. La cuinera del ‘Tiberi’, ens acosta un producte de temporada amb molt de profit: el porro.

Escolta-ho

Lali Domènech, cuinera de l’Ateneu, ens acosta la recepta:

Pollastre a la cervesa:

700 g de pit de pollastre. 1 ceba tendre. 1 porro. 100 g de mantega. 1 cullerada de farina. 200 g de xampinyons. 1 cervesa. 100 ml de nata líquida. Oli. Sal i pebre. Talleu el pit de pollastre en tires molt primes. Ofegueu amb la mantega la ceba i el porro ben picats. Quan estiguin transparents afegiu el pollastre, salpebreu i tot remenant espereu que canviï de color. Poseu la cullerada de farina, remeneu per integrar-la i passat un parell de minuts regueu amb la cervesa. Quan arrenqui el bull baixeu el foc i deixeu coure lentament fins que la carn estigui tendre i la cervesa hagi reduït. Afegiu els xampinyons prèviament saltejats juntament amb la crema de llet i deixeu coure uns 3 o 4 minuts mes. Es pot acompanyar d’un arròs blanc saltejat amb cues de ceba tendra i espàrrecs.

Maridatge cortesia d’Oleguer Martí, de Vins Noé:

Hi ha una teoria que diu que cal acompanyar l’àpat amb el vi que ha intervingut d’ingredient. En aquest cas l’ingredient no és vi sinó cervesa, així doncs el maridarem amb cervesa. Per això recomanem un cervesa tipus “lager” que és lleugera i una mica àcida i això ajudarà a netejar bé el paladar.

Salut i bon profit!