La tarifació social marcarà els preus públics municipals

Les escoles bressol pot ser un dels serveis afectats

política

Publicat el 19/set/11 per Anna González

Els preus públics dels serveis municipals quedaran establerts per un sistema de tarifació social encara pendent de concretar. El ple ha donat aquest dilluns el vistiplau a la proposta d'ICV-EUiA, amb esmenes de CiU, per incorporar aquest criteri a les ordenances fiscals i a les ajudes del consistori. La mesura ha comptat també amb el suport del PSC i de la CUP, mentre que el PP s'ha abstingut.

La iniciativa preveu establir un sistema de tarifació social amb el qual els preus s'estableixin segons la renda de les famílies santcugatenques i la seva capacitat econòmica.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha destacat el sentit d'introduir aquests criteris en els preus públics municipals.

Joan Calderon

Donar solucions perquè la disminució d'ingressos no afecti la ciutadania. El resultat és incloure un sistema de tarifació social perquè pagui més qui més té.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat com es podrà articular la tarifació social.

Carles Brugarolas

És una proposta combinada perquè hi haurà mesures en les ordenances fiscals i en el sistema d'ajudes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La proposta ha rebut el suport, a més dels ecosocialistes i de CiU, del PSC i la CUP. El PP, en canvi, s'ha abstingut, en considerar que la proposta no queda prou clara i que cal esperar a conèixer l'abast municipal de les retallades.