La CUP explica la filosofia dels menjadors escolars ecològics

El sopar-tertúlia ha tingut lloc a l'espai Terra Dolça

política

Publicat el 15/mar/12 per Adrià Claramunt

Un menjar més saludable i que impliqui les escoles, les famílies i els pagesos locals en l'educació alimentària. Aquest és l'objectiu dels menjadors escolars ecològics que s'han donat a conèixer aquest dijous a l'espai Terra Dolça. Un sopar-tertúlia organitzat per la CUP ha servit per explicar les característiques i canvis necessaris per introduir aquesta filosofia a les escoles i per encetar un cicle de xerrades al voltant de la sobirania alimentària.

La responsable d'educació de l'associació Entrepobles i membre de la Taula de Menjadors Escolars Ecològics, Neus Garriga, ha explicat el canvi que suposa l'adopció d'un menjador escolar ecològic. Són declaracions a Cugat.cat.

Neus Garriga

Hi ha un canvi a la cuina i els alumnes aprenen què és un producte de proximitat, el cultiu ecòlogic i de temporada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Paral·lelament a aquesta transformació de la manera de treballar a l'escola, s'educa i s'explica a les famílies la filosofia que hi ha al darrera d'aquest projecte. D'aquesta manera, destaca Garriga, no només són els alumnes els que es beneficien del menjador ecològic.

Gairebé una trentena de persones han assistit al sopar-tertúlia, que també ha comptat amb la presència de la dinamitzadora d'agricultura ecològica Agnès Moya que ha explicat l'experiència de menjador ecològic de Santa Eulàlia de Ronçana.