Sant Cugat s'adhereix a la nova etapa de La Xarxa

Cugat.cat i la seva programació se sumen a La Xarxa

política

Publicat el 21/gen/13 per Redacció

Sant Cugat s'adhereix al Consorci de Comunicació Local, l'ens de la Diputació de Barcelona de suport a la comunicació de proximitat. El ple ha aprovat aquest dilluns, amb els vots afirmatius dels partits i l'abstenció del PP, integrar-se a l'ens, fet que permetrà a Cugat.cat accedir a la plataforma de continguts de La Xarxa i participar en la coproducció de programes de ràdio i televisió.

El Consorci de Comunicació Local existeix des del 1994 per donar eines de suport a la comunicació local. El van fundar la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana i l'Associació d'Emissores Municipals de Catalunya. Posteriorment s'hi van adherir l'Ajuntament de Barcelona i uns 150 consistoris més de tot el país.

El Consorci gestionava a través d'una empresa pública l'antiga emissora COM Ràdio, que avui s'ha convertit en La Xarxa. La nova marca aplega sota una mateixa estructura la ràdio, la xarxa de televisions locals i el portal electrònic, que ara es gestionen de forma integrada i amb la voluntat de donar el màxim protagonisme als mitjans locals que conformen aquesta xarxa.

D'aquesta manera, La Xarxa deixarà progressivament de ser un mitjà de comunicació finalista per centrar-se en la seva tasca fundacional de donar suport, recursos i protagonisme als operadors de la comunicació local. És en el marc d'aquesta nova orientació que l'Ajuntament de Sant Cugat s'integra a l'ens, com ha explicat la regidora de Comunicació, Joana Barbany.

Joana Barbany

D'una banda, hi haurà més continguts per a Cugat.cat i la ciutadania. De l'altra, suposarà una via d'ingrés per al grup de comunicació local.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La sol·licitud d'adhesió de Sant Cugat al Consorci s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns amb els vots afirmatius de tots els partits excepte el PP, que s'ha abstingut per qüestions de forma.