Els partits polítics veuen bé que els veïns assumeixin part dels costos per deixar d'abocar aigües residuals a la riera de Vallvidrera


Temes relacionats

Els veïns de Can Borrull es veuen incapaços d'assumir els costos per deixar d'abocar aigües residuals ( 4/mai/10)

L'Ajuntament demana als veïns de Can Borrull que apliquin mesures per evitar els abocaments a la riera ( 3/mai/10)


  • Comparteix:

Moment de la tertúlia d'aquest dimarts a l'estudi Ramon Barnils de Cugat ràdio

Moment de la tertúlia d'aquest dimarts a l'estudi Ramon Barnils de Cugat ràdio

El partits polítics amb representació al consistori creuen que els veïns de Can Borrull han de pagar una part de les mesures proposades per l'Ajuntament per deixar d'abocar aigües residuals a la riera de Vallvidrera. Ho han dit a la tertúlia d'aquest dimarts de Cugat Ràdio, on els grups de l'oposició també han remarcat que aquesta qüestió fa anys que està sobre la taula i es mostren sorpresos que l'equip de govern demani ara als veïns una solució abans de tres setmanes.

En declaracions a Cugat tv, l'alcalde, Lluís Recoder, va dir la setmana passada que els causants dels abocaments a la riera han d'assumir la seva part de responsabilitat a l'espera que les administracions trobin una solució definitiva, que podria ser bombejar les aigües residuals cap a la depuradora de Vallvidrera, a Barcelona.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el regidor de CiU Jordi Puigneró, que ha remarcat que els veïns dels municipis han de ser responsables de les despeses d'urbanització.

Jordi Puigneró

És un cas com el que passa a la resta del municipi. Els veïns de cases antigues han d'assumir els costos d'urbanització.



El regidor del PSC Àlvar Roda veu positivament la solució proposada de bombejar les aigües brutes fins a la depuradora de Vallvidrera, al terme de Barcelona, tot i que considera que no pot ser definitiva.

Àlvar Roda

Bombejar a la depuradora de Vallvidrera és una bona solució, però no definitiva. S'ha de parlar amb els veïns i les administracions i mirar de trobar una solució.



El president d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha dit que 'el problema de la riera de Can Borrull ja fa anys que està sobre la taula'.

Joan Calderon

De si els veïns han de pagar o no una petita depuradora, jo crec que cadascú ha d'assumir la seva part de responsabilitat.





El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha proposat que es faci un informe de Serveis Socials per veure si els veïns poden o no pagar la solució proposada per l'equip de govern.

Raül Grangé

Si els veïns no poden pagar caldrà fer un informe de Serveis Socials per veure si poden pagar o no. La depuradora és una vergonya que cada dia que passa no s'arregli.





El membre del PP Alfredo Bergua s'ha mostrat sorprès que l'equip de govern demani rapidesa per trobar una solució.

Alfredo Bergua

És veritat que els veïns estan d'acord amb l'alternativa propsada per l'equip de govern. Però també diuen que estan en una situació delicada. Fer les coses ràpid, ara, em sobta molt.






Els veïns de Can Borrull han assegurat aquest dimarts a Cugat.cat que no poden assumir els costos que suposen aplicar les mesures immediates per depurar les seves aigües residuals abans de llençar-les a la riera, o bé de recuperar els pous secs.

Les administracions implicades -l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient- porten anys buscant una solució definitiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.