Els partits polítics demanen una reacció unitària davant la retallada de l'Estatut


  • Comparteix:

Els partits polítics amb representació a l'Ajuntament, excepte el PP, han demanat una reacció unitària de les formacions polítiques per reclamar l'Estatut que el poble de Catalunya va aprovar en referèndum. El PP ha estat l'única formació que ha avalat la retallada, que considera que fa l'Estatut plenament constitucional. El Tribunal Constitucional (TC) ha dictat una sentència que declara 14 articles inconstitucionals, i 27 més els reinterpretarà.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha dit que tot i que s'hagi d'acatar la sentència no vol dir que l'acceptin. Per aquest motiu ha reclamat una recacció unitària.

Joan Recasens

Hem d'actuar amb serenitat però amb tota la contundència. És evident que encara que haguem d'acatar això no ens agrada.



El portaveu del PSC també ha demanat unitat, ja que diu que la retallada del TC dóna l'oportunitat de demostrar la unitat del país. Escoltem Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Crec que s'obre l'oportunitat de la unitat. Tenim una veu clara i nítida que hem de fer sentir entre tots. L'Estatut que entri en vigor és el votat pels catalans.



El president i portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha dit que cal reaccionar conjuntament i obre la porta a un segon referèndum perquè els catalans diguin si estan o no a favor del text retallat.

Joan Calderon

Demanem una resposta unitària i que torni a passar per les urnes perquè s'ha tocat respecte l'original.



El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha dit que no acataran la sentència i que cal que els partits i la societat catalana reaccionin amb bloc per mostrar el seu rebuig a la retallada.

Raül Grangé

No pensem acatar la sentència. Ens posem a disposició de tothom per donar una resposta el màxim d'unitària possible.



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha estat l'única que ha avalat la sentència i creu que ara cal deixar l'Estatut, que ja és constitucional, i treballar pel que diu preocupa als catalans.

Berta Rodríguez

Hem de treballar per tirar endavant Catalunya. La sentència és la que és i l'acatarem. No podem distreure l'atenció de la gent.



La sentència del TC, que es va anunciar dilluns, dictamina que 14 articles de l'Estatut no són constitucionals i diu que 27 preceptes més s'han de reinterpretar segons la constitució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.